ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προεδρικά ενωτικά ευφυολογήματα

Εικόνα του άρθρου Προεδρικά ενωτικά ευφυολογήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2024, 14:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση είναι ξανά πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, έχοντας ήδη μια μέτρια θητεία, με πολλά παράπονα από την αντιπολίτευση και πλήρη σύμπνοια με τις όχι ιδιαίτερα διαλογικές συνήθειες του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Αυτή τη φορά όμως, προσπάθησε να δώσει έναν πιο ενωτικό τόνο, καταφεύγοντας σε ένα ευφυολόγημα που προσπάθησε να συνομαδώσει τα ονόματα των περιφερειακών παρατάξεων σε μια πρόταση, ως εξής:

«Ας ευχηθούμε με τη συνετή και εμπνευσμένη παρουσία μας το 2024 να γεμίσει ‘ΦΩΣ’, να διευρυνθούν οι ‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ’ και με ‘ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’ και των πολιτικών η Ήπειρος να γίνει ‘ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΩΝ- ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ’. Με προσήλωση δε στον τόπο και τον άνθρωπο το ‘ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ’ να οδηγηθεί στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, της Άρτας της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας».

Ευτυχώς, η κα Μπραΐμη απέφυγε άλλα ευφυολογήματα, τύπου «η Ήπειρος να αναπτυχθεί με μια αNASA" ή "το μέλλον είναι στη σίλικον κασκαβάλεϊ'...

Η περιφερειακή αρχή ποτέ δεν έχει χειριστεί την αντιπολίτευση ενωτικά, παρά μόνο επιμένει να υπενθυμίζει τα νικηφόρα ποσοστά της όταν δέχεται κριτική ή αντίλογο. Μένουν πέντε χρόνια να αποδειχθεί αν το προεδρικό ευφυολογημα θα επιβεβαιωθεί σε κάποιο βαθμό, ακόμα και με δεδομένες τις τεράστιες πολιτικές διαφορές των παρατάξεων ή θα παραμείνει αυτό που είναι σήμερα: μια πολύ… μπούμερ δημόσια στιγμή της κας Μπραΐμη.

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back