Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβληματικοί ντετέκτιβ, θυελλώδεις μουσικές

Εικόνα του άρθρου Προβληματικοί ντετέκτιβ, θυελλώδεις μουσικές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2023, 22:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Perry Mason

Το True Detective ανέδειξε ένα διαφορετικό ή πιο σωστά, ξεχασμένο τύπο αστυνομικής σειράς. Τώρα, το HBO αναβιώνει τον Πέρι Μέισον, τον προβληματικό ντετέκτιβ-δικηγόρο που οι καταστάσεις τον πιέζουν να βγει στην πρώτη γραμμή, για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η αναβίωση του παλιού αμερικάνικου sitcom (μιλάμε για προ 50ετίας σειρά) είναι πολύ καλή.  Είναι πολύ καλός ο Μάθιου Ρις στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και Τζούλιερ Ράιλανς ως «Ντέλα». Επίσης, σκηνοθετεί ο Τιμ Βαν Πάτεν που ξέρει από μεσοπολεμικό ύφος, καθότι είχε φτιάξει το εξαιρετικό Boardwalk empire. Επίσης, παίζει και ο Τζον Λίθγκοου που γνωρίζει μια όψιμη φωτεινή περίοδο στις τηλεοπτικές σειρές (και είναι και αυτός καλός). Η σειρά μπήκε πρόσφατα στον δεύτερο κύκλο της.


Αν είστε συνδρομητής-τρια του Τύπου Ιωαννίνων, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ



Daisy Jones & The Six

Ιδού και μια (σχεδόν) ροκενρόλ σειρά. Το Daisy Jones and The Six βασίζεται στο βιβλίο του Τέιλορ Τζένκινς Ριντ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε από τη μέση περίοδο των Fleetwood Mac και τις «πυρηνικές» σχέσεις μεταξύ των Μακ Βι και της front line, του Μπάκιγχαμ και της Στίβι Νικς. Η σειρά έχει ελάχιστη σχέση με τους Fleetwood Mac ωστόσο, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρα δευτερεύον.

Οι Σκοτ Νόιτσταντερ και Μάικλ Βέμπερ έφτιαξαν μια, ας πούμε «2023 προσέγγιση» στον Almost Famous τύπο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Παίζει ο Σαμ Κλάφλιν και η Ράιλι Κιού, ως ένα δίπολο που είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο ή να καταστρέψει τη μπάντα. Ή και τα δύο, πράγμα που στο ροκενρόλ εμφιλοχωρεί.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back