ΚΟΣΜΟΣ

Πρόβλημα στους υπολογιστές καθηλώνει την British Airways (upd)

Εικόνα του άρθρου Πρόβλημα στους υπολογιστές καθηλώνει την British Airways (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2017, 17:14
ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα στους υπολογιστές προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις για τους επιβάτες της British Airways παγκοσμίως, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ο αερομεταφορέας ζήτησε συγνώμη για την «παγκόσμια πτώση του συστήματος» και δήλωσε ότι «εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό». Το αεροδρόμιο του Χίθροου εργάζεται στενά με την British Airways για να λύσει το πρόβλημα.

Η βλάβη στους υπολογιστές  επηρέασε το σύστημα κρατήσεων της British Airways, τη διαχείριση αποσκευών, τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και τα check-in.

Όπως αναφέρει το BBC δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα πόσες πτήσεις έχουν επηρεαστεί, αλλά οι επιβάτες με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν αναφέρει καθυστερήσεις σε πολλά αεροδρόμια.

Ένας από αυτούς, ο Philip Bloom έγραψε ότι περίμενε δύο ώρες στο Χίθροου για να πετάξει προς το Μπέλφαστ. «Δεν μας έχουν πει πάρα πολλά, παρά μόνο ότι υπάρχει μια βλάβη στο παγκόσμιο σύστημα των υπολογιστών. Μας είπαν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε άλλες πτήσεις, επειδή τους ήταν αδύνατο να δουν σε ποιες πτήσεις μπορούσαμε να μετακινηθούμε».

Ο Philip Napiorkowski γράφει στο Tweeter: Αεροδρόμιο Χίθροου αυτή τη στιγμή. Όλες οι πτήσεις καθυστέρησαν, οπότε φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο και παραθέτει την παραπάνω φωτογραφία.

Σύμφωνα με το Euronews ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις μετά τις 3.00 το μεσημέρι από και προς τα αεροδρόμια Αθήνας, Λάρνακας και Πάφου. Οι ακυρώσεις αφορούν τρεις πτήσεις από και προς Ελλάδα, δύο πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας στην Κύπρο (μία για Χίθροου και μία για Γκατγουικ που είχαν σχεδόν κοινή ώρα αναχώρησης από την Κύπρο) και άλλη μία πτήση από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3