ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Προαναγγελία κινητοποιήσεων για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό

Εικόνα του άρθρου Προαναγγελία κινητοποιήσεων για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2021, 12:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων προαναγγέλλει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα ξαναφέρει προς ψήφιση την ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού, ο οποίος αρχικά είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και καλεί σε αποχή από «οποιαδήποτε εργασία αφορά στη συγκρότηση αναπτυξιακών οργανισμών».

Ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο Δήμος, «προφανώς, κατά τη γνωστή του τακτική και εκμεταλλευόμενος για ακόμα μια φορά τις τροπολογίες της κυβέρνησης είναι θέμα χρόνου να επαναφέρει το θέμα παρά τις διαφωνίες της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου».

Σημειώνει ακόμα ότι απώτερος σκοπός του αναπτυξιακού οργανισμού είναι μεταξύ άλλων «να τελειώνουν με τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Γι αυτό προβλέπουν μόνο ελαστικές σχέσεις εργασίας με ελάχιστους καλοπληρωμένους και δεκάδες κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους σε ομηρία».

Τέλος, θεωρεί ότι «με τέτοιο ‘πολυεργαλείο’ στα χέρια της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και τη διακηρυγμένη θέση για τη «συνδρομή των ιδιωτών» όπως συνηθίζει να λέει ο δήμαρχος κάθε φορά που ιδιωτικοποιεί μια υπηρεσία οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αφού όποια δημοτική υπηρεσία δεν θα μπορεί πλέον να ασκήσει τις αρμοδιότητές της, αυτές θα παραχωρούνται στον αναπτυξιακό οργανισμό».

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα που θα ψηφίζεται ο Αναπτυξιακός Οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back