Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προ των πυλών προσλήψεις επιστημόνων στους Δήμους

Εικόνα του άρθρου Προ των πυλών προσλήψεις επιστημόνων στους Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2018, 16:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την προκήρυξη 1.000 νέων θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους δήμους της χώρας θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247. 

«Θα προχωρήσουμε σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους που αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Μέσα στην κρίση τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού παροξύνθηκαν, υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων κι έτσι οι δήμοι όλης της χώρας, σε πολλές περιπτώσεις, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους. Θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και σε νέες προκηρύξεις 1.000 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη ρύθμιση που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορά την παράταση των συμβάσεων 8μήνου, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ στην περίπτωση της προκήρυξης 8.500 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού.

«Μιλάμε για την μεγαλύτερη προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι έχουμε συνεργαστεί με το ΑΣΕΠ κι έχουμε καταστήσει σαφές ότι η έκδοση των οριστικών πινάκων, η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Την επόμενη εβδομάδα φέρνουμε ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να υπάρξει παράταση των συμβασιούχων των 8μηνων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back