Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Preveza Jazz Festival με Πορτοκάλογλου

Εικόνα του άρθρου Preveza Jazz Festival με Πορτοκάλογλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 00:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το διεθνές Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 του χρόνια στις 26, 27, 28 και 29 Μαΐου, στον «φυσικό» του χώρο, όπως σημειώνει: στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας, στον δημόσιο χώρο, πάντα χωρίς εισιτήριο.

Ξένοι και έλληνες καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών.

Το τετραήμερο ξεκινά την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 21:00, με την τραγουδίστρια/τραγουδοποιό AVEC, τη νεαρή αυστριακή μουσικό, με τα εκατομμύρια views στο YouTube που θα παίξει αποκλειστικά σε Αθήνα και Πρέβεζα.

Την επόμενη μέρα σειρά θα πάρουν τα μουσικά σχήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η βραδιά θα ανοίξει με τη  Φιλαρμονική Ορχήστα Πρέβεζας «Ορφέας» και τη σκυτάλη θα πάρουν τα Κροταλάρτα και τα νεανικά σχήματα του Ηχοτροπίου, Noizy Few και  Fridays και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Το Σάββατο 28 Μαΐου τη βραδιά θα ανοίξουν οι Gypseons, ένα ενδιαφέρον τρίο gypsy Jazz με πιάνο, μπουζούκι και κιθάρα. Στη σκηνή θα ανέβει μετά το Kika Sprangers Quintet από την Ολλανδία, ένα κουιντέτο πέντε βιρτουόζων..

Την Κυριακή 29 Μαΐου, θα εμφανιστεί το κουαρτέτο τζαζ Karin Hammar Fab 4 από τη Σουηδία με επικεφαλής την τρομπονίστα και συνθέτη Karin Hammar. Το ίδιο βράδυ θα δώσει το μουσικό παρών ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η μπάντα «Ευγενείς Αλήτες».  

Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2012 αποτελεί συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Preveza Jazz Festival, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Υποστηρικτές της διοργάνωσης Preveza Jazz Festival 2022 είναι Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού 2022, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Ινστιτούτο.


Photo credit: George Spanos

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back