ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

20 χρόνια Preveza Jazz Festival: Το φετινό πρόγραμμα

Εικόνα του άρθρου 20 χρόνια Preveza Jazz Festival: Το φετινό πρόγραμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2022, 12:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το διεθνές Preveza Jazz Festival γιορτάζει τα 20 του χρόνια φέτος, στις 26-29 Μαΐου, με εκδηλώσεις στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας, στο δημόσιο χώρο, πάντα χωρίς εισιτήριο.

«Το 2003 αν κάποιος έλεγε ότι η πρώτη απόπειρα θα συνεχιζόταν με αυξανόμενη επιτυχία 20 χρόνια μετά και μάλιστα θα αποκτούσε διεθνή χαρακτήρα θα χαρακτηριζόταν σίγουρα γραφικός» λένε οι διοργανωτές-τριες.

Ωστόσο, 20 χρόνια μετά η Πρέβεζα κατάφερε να έχει ένα φεστιβάλ που σημειωτέον, τα Γιάννενα… ματαίωσαν «επειδή θα έβρεχε»…

«Τα 133 σχήματα και οι περισσότεροι από 500 μουσικούς από 31 χώρες είναι ένας σύντομος απολογισμός αυτής της 20ετίας. Μουσικοί από την Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελλάδα, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Δανία, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Κούβα, ΗΠΑ, Τσεχία, Σερβία, Πορτογαλία, Λετονία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γαλλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Σλοβακία, Τουρκία, Ισραήλ, Αργεντινή, Αρμενία, Ιράν εμφανίστηκαν στο πλαίσιο του Preveza Jazz Festival τα 20 αυτά χρόνια» σημειώνει το φεστιβάλ στο σημείωμά του.

Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2012 αποτελεί συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Preveza Jazz Festival, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας. Υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Athens Jazz.  Υποστηρικτές της διοργάνωσης Preveza Jazz Festival 2022 είναι η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού 2022, η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Ινστιτούτο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει ως εξής:

Πέμπτη 26 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00 

AVEC Ποπ-φολκ Αυστρία

Παρασκευή 27 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00 

Φιλαρμονική "Ορφεύς" Πρέβεζας

Κρoταλάρτα Κρουστά

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας τζαζ σχήμα

Noisy Few τζαζ-μπλουζ 

Fridays ελληνικό έντεχνο

Σάββατο 28 Μαΐου

Τζαζ. Ώρα έναρξης 21:00

Gypseons  Gypsy Jazz (πιάνο μπουζούκι κιθάρα)

Kika Sprangers Quintet Jazz Ολλανδία

Κυριακή 29 Μαΐου

Ώρα έναρξης 21:00

Karin Hammar Fab 4 Τζαζ Σουηδία

Νίκος Πορτοκάλογλου "ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΝΑΜΜΕΝΟ" μαζί με Βίκυ Καρατζόγλου και Βύρωνα Τσουράπη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back