Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Preveza Jazz festival: γνωρίστε τις μπάντες

Εικόνα του άρθρου Preveza Jazz festival: γνωρίστε τις μπάντες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 02:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Όταν τα Γιάννενα ακύρωναν ένα έτοιμο φεστιβάλ τζαζ «γιατί θα έβρεχε» και έκτοτε δεν κατάφεραν ποτέ να «αναστήσουν» την ιδέα (με πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια, την περσινή), η Πρέβεζα έφτιαχνε ένα φεστιβάλ που φέτος, φτάνει τα 15 του χρόνια. Το 2003 έγινε το πρώτο διήμερο στο Κάστρο του Παντοκράτορα και από το 2006 οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, πάντα δωρεάν. Το 2009 καθιερώθηκε ο τίτλος Preveza Jazz festival. Υπενθυμίζεται ότι παράλληλη εκδήλωση φέτος, είναι η συναυλία του Βιμ Μέρτενς στη Νικόπολη. Αναλυτικά, τα συγκροτήματα

Παρασκευή 26 Μαΐου

Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Ο Απόστολος Βερύκιος, η Ευαγγελία Θεοφάνους, ο Δημήτρης Καράμπελας και ο Φίλιππος Σισμανίδης όλοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στη ragtime. Το κλαρινέτο, το βιολί, το πιάνο και η κιθάρα σε μια πολύχρωμη συμπόρευση, ζωντανεύουν διασκευασμένες από τα ίδια τα μέλη του συνόλου μελωδίες, διεγείρουν τις αισθήσεις και μας ταξιδεύουν στην Αμερική του τέλους του 19ου και της αρχής του 20ου αιώνα.

Luca Ciarla - Ιταλία


Ο βιολιστής Luca Ciarla έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε παγκόσμια φεστιβάλ jazz και κλασσικής μουσικής καθώς και σε συναυλίες σε περισσότερες από πενήντα χώρες.

Dan Barta & Robert Balzar trio - Τσεχία


www.danbarta.cz

Ο Dan Barta είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Τσέχους τραγουδιστές. Έχοντας μία πολύ ξεχωριστή φωνή, ο Dan καταφέρνει να ενσωματώνει διαφορετικά είδη μουσικής (ροκ, funk, jazz) και τον κόσμο των μιούζικαλ στο συνολικό καλλιτεχνικό του όραμα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στην αρχή της δεκαετίας του ’90.

Robert Balzar Trio

www.robertbalzar.com

Mέλη: Robert Balzar –μπάσο, Vνt Křištan – πιάνο, Kamil Slezαk - ντραμς

Ο Robert Balzar είναι ένας από τους κορυφαίους μπασίστες της τσέχικης jazz. Εμφανίζεται από τη δεκαετία του ’90 και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς παγκόσμιας κλάσης. Το Trio Robert Balzar έχει κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του CD “Tales” όπου εμφανίζεται και ο κιθαρίστας John Abercrombie.

Σάββατο 27 Μαΐου

Andreas Hourdakis trio - Σουηδία

Ο Ανδρέας Χουρδάκης συχνά περιοδεύει στην Ευρώπη και την Σκανδιναβία συμμετέχοντας σε άλλες παραγωγές αλλά και με τις δικές του. Το παίξιμο του ακούγεται στα άλμπουμ σπουδαίων καλλιτεχνών. Το πρώτο άλμπουμ του τρίο «In a barn» κυκλοφόρησε πέρυσι και έλαβε εξαιρετικές κριτικές στις σουηδικές εφημερίδες και σε διεθνείς εκδόσεις jazz. Σε λίγους μήνες το τρίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έργο του με τίτλο «It takes a lot to laugh, it takes a train to cry», όπου παίζουν τραγούδια για τον Bob Dylan.

Τα υπόλοιπα μέλη του τρίο είναι ο Martin Hoper – κοντραμπάσο και ο Ola Hultgren – ντραμς.

Yuri Honing Quartet - Ολλανδία


Ο Yuri Honing είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες της Ολλανδίας με περιοδείες σε πάνω από 90 χώρες και δισκογραφία με πάνω από 40 τίτλους.

Έχει παίξει και ηχογραφήσει με σπουδαίους καλλιτέχνες, ενώ το 2001 έλαβε το Βραβείο Edison Jazz. Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Boy Edgar, το πιο αναγνωρισμένο βραβείο τζαζ στην Ολλανδία.

Adetayo Adedeji - Ελλάδα


Ο Adedeji είναι ένας δημιουργικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Λάγος, στη Δυτική Αφρική. Στην ηλικία των 5 ετών, εντάχθηκε στη χορωδία της εκκλησίας και στα 10 του ήταν επικεφαλής της, αν και ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος. Αργότερα, εργάστηκε ως τραγουδιστής καθώς επίσης και στις παραγωγές τοπικών καλλιτεχνών στη Νιγηρία. Σε ηλικία 18 ετών η φωνή του ακουγόταν σε όλη τη Νιγηρία, στα ραδιοφωνικά jingles και αγγελίες.

Σπούδασε μουσική τεχνολογία και δημιουργική τέχνη. Έχει πτυχίο από το London College of Music και είναι απόφοιτος της τζαζ κιθάρας / φωνητικά στο Prince Claus Ωδείο.

Το 2007 ο Adedeji εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ ως τραγουδιστής και κιθαρίστας συμμετέχοντας σε διάφορα projects και album.

Κυριακή 28 Μαΐου

Blaser and Ducret - Ελβετία


Ο Marc Ducret γεννήθηκε το 1957 στο Παρίσι. Ως κιθαρίστας πρωτοεμφανίστηκε το 1986. Συνεργάστηκε με την πρώτη Εθνική Ορχήστρα Τζαζ της Γαλλίας. Του απενεμήθη το βραβείο Django Reinghardt για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Το περιοδικό της τζαζ «Hot» τον εξέλεξε ως τον καλύτερο Γάλλο κιθαρίστα της τζαζ. Ο Marc Ducret είναι σήμερα ένας από τους λίγους Ευρωπαίους μουσικούς που τακτικά εμφανίζονται πέρα από τον Ατλαντικό. Από το 1991 έχει συνεργαστεί με μία πληθώρα σπουδαίων καλλιτεχνών.

Α. Τουμπανάκη, Η. Δουμάνης - Greece


“Drums & Voice Jazztronica duet"

Ο Ηλίας Δουμάνης είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990. Είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και festivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Αγγελική Τουμπανάκη Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2005 σαν leader /παραγωγός και lead vocalist διαφορετικών μουσικών projects με ήχους που έχουν διεθνείς, αλλά και γειτονικές με την Ελλάδα, γεωγραφικές συντεταγμένες. Έχει δουλέψει με μουσικές των Βαλκανίων, της Μεσογείου, των νομάδων όλου του κόσμου, αλλά και της world τζαζ μουσικής.

Marly Marques quintet - Λουξεμβούργο


Marly Marques vocals, Paul Fox, ντραμς, Jitz Jeitz πενυστά,Claude Schaus πιάνο, Laurent Peckels κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο

Η Marly Marques γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο από πορτογαλέζικη οικογένεια. Το 2011 γνωρίστηκε με τέσσερεις έμπειρους μουσικούς της jazz και έγινε το ξεκίνημα στο Λουξεμβούργο, μια πολύ ευνοϊκή χώρα για χαρούμενες και απρόβλεπτες συναντήσεις. Από τότε έχουν εμφανιστεί όχι μόνο στους σημαντικούς μουσικούς χώρους του Λουξεμβούργου, αλλά και στο εξωτερικό. Το 2014 κέρδισαν το 1ο βραβείο στο φωνητικό διαγωνισμό του Crest Jazz Festival.

www.marlyquintet.com

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back