Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Preveza jazz Festival, έτος 17ο

Εικόνα του άρθρου Preveza jazz Festival, έτος 17ο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2019, 12:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Preveza Jazz Festival μπαίνει φέτος στη 17η διοργάνωσή του, στις 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου στο λιμάνι της Πρέβεζας.

Φέτος, θα  φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τη Δήμητρα Γαλάνη, καθώς και τους Έρνι Χάμες, Month of Sundays, Things I Can’t Control,Yiasena, καθώς και ένα tribute στον Λέοναρντ Κοέν με τη Sugahspank!.

 To 17o Preveza Jazz Festival συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πρέβεζας, το Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των πρεσβειών και ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας  και Λουξεμβούργου. Δωρητής είναι το Νιάρχειο ίδρυμα.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα παίξουν Month of Sundays. Ακολουθεί το σουηδικό κουαρτέτο Filip Jers Quartet και κλείνει με τους  Septeto Internacional, το επταμελές σχήμα που αντιπροσωπεύει την ελβετική συμμετοχή που ωστόσο απαρτίζεται από επτά μουσικούς από την Ευρώπη και την Κούβα.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 1η Ιουνίου, ξεκινά με τον τρομπετίστα Ernie Hammes, από το Λουξεμβούργο και στη συνέχεια ακολουθεί η ολλανδική μπάντα Things I Can’t Control. Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen, με το A Tribute to Leonard Cohen ένα μουσικό αφιέρωμα στην μουσική και το έργο του.

Την τρίτη μέρα Κυριακή 3 Ιουνίου ανοίγει το κουϊντέτο Yiasena από το  Λονδίνο, που φτιάχνει μουσικές γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία

Η Δήμητρα Γαλάνη και το Τρίο της, ο Θωμάς Κωνσταντίνου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης. Μαζί οι τρεις φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση.

Στο μεταξύ,  13 και 14 Απριλίου τα σεμινάρια Jazz Now ξεκινούν στη Θεοφάνειο και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Το Σάββατο 13 Απριλίου, 8.30μμ στη Θεοφάνειο θα γίνει ελληνικής τζαζ με Δήμο Δημητριάδη, Στέφανο Ανδρεάδη, Γιώργο Κοντραφούρη, Τέρυ Βακιρτζόγλου, Ντίνο Μάνο και Βασίλη Ποδαρά, με ελεύθερη είσοδο.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back