Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Predatorgate: Έρευνα-εξπρές ζήτησε ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Predatorgate: Έρευνα-εξπρές ζήτησε ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2022, 14:45
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και σπεύδει να ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγές της ΝΔ ενημέρωσαν (άτυπα…) ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τόνισε την ανάγκη «να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη».

Σύμφωνα με την ίδια, άτυπη ενημέρωση, ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατό, ακόμη και αύριο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αρχικά είχε προσπαθήσει να διαψεύσει ή και υποβαθμίσει τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ότι ήταν στόχος παρακολούθησης με το λογισμικό Predator και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είχε πουληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, η αναφορά της Google ωστόσο (ακόμα και στην επαναδιατύπωσή της) αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back