ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρέβεζα: Η «Ανυπότακτη Κίνηση» για το «βιαστικό» μνημείο

Εικόνα του άρθρου Πρέβεζα: Η «Ανυπότακτη Κίνηση» για το «βιαστικό» μνημείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2024, 12:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η «Ανυπότακτη Κίνηση» στην Πρέβεζα, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, σχετικά με το μνημείο για τους Εβραίους της Πρέβεζας που εξολοθρεύτηκαν από τους ναζί, ότι καταρχάς, θα έπρεπε να στηθεί στη πλατεία του παλιού ΚΤΕΛ «δίπλα στο μνημείο με τους φονευθέντες άμαχους πολίτες της Πρέβεζας την περίοδο της κατοχής. Όλοι τους χριστιανοί και εβραίοι είναι θύματα του φασισμού. Όλως ‘τυχαίως’ δε συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα των περίπου 250 Εβραίων κατοίκων της Πρέβεζας σε αυτό το σημείο. Εντελώς «τυχαία» γι’ αυτούς δεν υπήρξε χώρος στο υπάρχον μνημείο».

Θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «γίνονται σε συνεργασία με την ισραηλίτικη κοινότητα για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος υπέρ του Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής της δολοφονικής τους πολιτικής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού αλλά και λόγω της επενδυτικής φρενίτιδας με αγορά γης και ακινήτων από Ισραηλινούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Λευκάδας» και πως η τακτική «ξεκινάω και σας ρωτάω μετά», είναι η «πολιτική αντίληψη της δημοτικής αρχής και η άποψη της για τον δημόσιο χώρο».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι Εβραίοι πολίτες της Πρέβεζας βρήκαν τραγικό θάνατο από τους ναζί. Για τις συλλήψεις τους σε όλη τη χώρα καταλυτικό ρόλο έπαιξαν η κατοχική κυβέρνηση και όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Οι Εβραίοι πολίτες της Πρέβεζας όπως και οι Εβραίοι σε άλλες περιοχές θέλανε μια δικιά τους πατρίδα. Ένα όνειρο που έχει και ο παλαιστινιακός λαός που σφαγιάζεται από τον σύγχρονο ‘ναζί’ Νεντανιάχου με τις ευλογίες και της ελληνικής κυβέρνησης».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back