Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πράσινο» μνημόνιο με… λίγο θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο» μνημόνιο με… λίγο θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 17:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Πίνδος» και την εταιρία εμφιάλωσης «Βίκος», άλλη μια εταιρία, οι «Φάρμες Νάκης», έρχεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Ιωαννιτών για την ενσωμάτωση πράσινων τοπικών πολιτικών και ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Βέβαια και οι τρεις επιχειρήσεις δεν αναπτύσσουν μικρά πρότζεκτ ΑΠΕ. Για παράδειγμα, η «Πίνδος» επενδύσει στην ανάπτυξη μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ οι «Φάρμες Νάκης» στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας με βιοαέριο.

Επί του μνημονίου, αυτό γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Lοcal4Green Plus» που συντονίζεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, η διαδικασία είναι ανοιχτή και στόχος είναι να προσέλθουν στο μνημόνιο συνεργασίας και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Εκ μέρους της επιχείρησης «Φάρμες Νάκης» ο Ερμής Νάκης δήλωσε: «Η τελευταία και σπουδαιότερη δράση της εταιρείας είναι η οριστική έγκριση για την κατασκευή μονάδας συμπαραγωγής και θερμότητας με βιοαέριο από την οποία θα παράγεται πράσινη ενέργεια μέσω της επεξεργασίας των αποβλήτων των μονάδων μας αλλά και όμορων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στην αποφόρτιση της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε και στην προστασία της από ζωικά απόβλητα».

Σε αυτό το «πράσινο» μνημόνιο, το παρών έδωσε και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή, η οποία έδωσε και... ένα δώρο. 

Όπως είπε, το ΔΗΠΕΘΕ θα χορηγεί δωρεάν εισιτήρια για επιλεγμένες παραστάσεις ως το τέλος 2022 σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back