Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-11-2019, 17:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν το αφιέρωμά τους με τίτλο «Παράθυρο στον Κόσμο» με την προβολή της γερμανικής ταινίας «Πουθενά στην Αφρική» της Carole Link, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

H υπόθεση: Λίγο μετά την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου η γερμανο-εβραϊκής καταγωγής οικογένεια Ρέντλιχ, καταφέρνει να ξεφύγει από τη φρίκη των Ναζί την τελευταία στιγμή. Η πεντάχρονη Ρεγγίνα ξεκινά μια νέα ζωή με τους γονείς της, την Τζέτελ και τον Βάλτερ, σε μια μικρή απομονωμένη φάρμα στην Κένυα, όπου ζουν φτωχικά αποκομμένοι από τις ρίζες τους στη Γερμανία. Όσο η Ρεγγίνα ανακαλύπτει τη μαγεία της Αφρικής, μιας ξένης ηπείρου γεμάτης παράξενους ανθρώπους, οι γονείς της απελπίζονται λόγω της φτώχειας και της απομόνωσης. Ο Βάλτερ βασανίζεται περισσότερο από την αδυναμία του να ξεριζώσει τη Γερμανία από την καρδιά του, παρά από την οικονομική τους κατάσταση. Αυτό δεν αλλάζει ακόμα και όταν βεβαιώνεται πως η υπόλοιπή του οικογένεια στη Γερμανία δολοφονήθηκε από τους Ναζί.

Το φιλμ κέρδισε πέντε βραβεία στα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου ενώ έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, το 2001.

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα