Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-09-2019, 20:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργικά εργαστήρια φωτογραφίας με τίτλο «Postcards from home-NorthWest» διοργανώνει σε Άρτα, Φιλιππιάδα, Κομοτηνή και Καβάλα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Artifactory. Τα εργαστήρια υλοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις Φωτογραφικές ομάδες της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος: Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ, Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ, Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής και Φωτογραφική Ομάδα Καβάλας. Ταυτόχρονα αποτελούν μία πρόσκληση προς τις ευπαθείς ομάδες των περιοχών αυτών με έμφαση στις εθνικές μειονότητες.


Το πρώτο εργαστήρι πρόκειται να υλοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού (παλαιό Δημαρχείο) Φιλιππιάδας σε συνεργασία με τις ομάδες Φωτογραφική Ομάδα Άρτας και Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας και με εισηγήτριες τη Λία Ναλμπαντίδου και την Ελένη Μουζακίτη. Οι διοργανωτές προσκαλούν άτομα από ευπαθείς ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα email: info@postcardsfromhomenet.com μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση και η άρση της ξενοφοβίας, η γνωριμία με τον Άλλον, η συμπερίληψη μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διαδικασίας διερεύνησης της έννοιας του σπιτιού.

Τα εργαστήρια εστιάζουν στο να δώσουν χώρο στους συμμετέχοντες να αναστοχαστούν πάνω στις εμπειρίες - ιστορίες τους αναφορικά με τις αντιλήψεις τους γύρω από την έννοια του σπιτιού και να τις μοιραστούν κατανοώντας τα σημεία που είναι κοινά και αυτά που είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο θα ευαισθητοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα επεξεργαστούν ζητήματα ταυτότητας και ζητήματα προσωπικής-συλλογικής μνήμης.

To «Postcards from home» είναι μια διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 από τη Φωτεινή Παπαχατζή στο πλαίσιο της υποτροφίας της στο πρόγραμμα «START - Create Cultural Change». Έκτοτε αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις: ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας και δημιουργίας, ανοιχτής προς όλους όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της, αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα για την φωτογραφία με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας είναι στην ιστοσελίδα www.postcardsfromhome.net από όπου οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν τις συμμετοχές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973447018 (Φωτεινή Παπαχατζή).

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα