Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόσο «τάση» είναι τα Γιάννενα στο ίντερνετ;

Εικόνα του άρθρου Πόσο «τάση» είναι τα Γιάννενα στο ίντερνετ;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2022, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλέον, οι μετρήσεις για τα πάντα σχεδόν, παραμετροποιούνται από την «τάση»: πόσος κόσμος μιλάει, αναζητάει, ψάχνει πληροφορίες για πράγματα, τόπους, συνήθειες, γεγονότα, θεάματα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες να βρουν το χώρο τους τα Γιάννενα –για τουριστικούς σκοπούς- σε αυτό το πεδίο.

Εξ ου και το ερώτημα: Πόσο τρέντι ήταν τελικά η περιοχή, το 2022;

Σύμφωνα με τα Google trends, έτσι και έτσι. Οι καλύτεροι μήνες των Ιωαννίνων στην Google είναι ο Μάιος, ειδικά οι πρώτες μέρες και τα τέλη Δεκεμβρίου. Αντιστοιχούν στις πιο επισκέψιμες μέρες της περιοχής, δηλαδή.

Η ελληνική αναζήτηση με τη λέξη «Ιωάννινα» προέρχεται κυρίως από Ελλάδα, αλλά και Αλβανία.

H αναζήτηση με λατινικά, «Ioannina», ήταν πιο δημοφιλής σε Κύπρο, Γερμανία, Αλβανία και ΗΠΑ. Αποκλειστική αναζήτηση με τον λατινικό όρο, έγινε κυρίως σε Β. Μακεδονία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σουηδία.

Σε αναζήτηση ειδήσεων, ήταν σε Ισραήλ, Αυστρία και Σουηδία, κατά σειρά.

Μια άλλη παράμετρος, είναι τα hashtags, οι «ετικέτες» λέξεων που συνδέουν ουσιαστικά ένα θέμα σε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την τελευταία εβδομάδα, το #ioannina ήταν ένα σχετικά δημοφιλές hashtag, με περίπου 25.000 αλληλεπιδράσεις και απεύθυνση σε ένα κοινό 73.500 χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back