ΗΠΕΙΡΟΣ

Πορεία στο Άκτιο

Εικόνα του άρθρου Πορεία στο Άκτιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2022, 12:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συγκέντρωση στη νατοϊκή βάση του Ακτίου διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, Επιτροπές Ειρήνης κ.α. στις 16 Απριλίου. Συγκεκριμένα, καλούν σε συγκέντρωση στις 18.30 στη βάση και διαδήλωση κατόπιν στις 19.30 στην Πρέβεζα.

Λεωφορεία θα φύγουν από τα Ιωάννινα, την κεντρική πλατεία, στις 16.00.

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Πρόκειται για το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής και με θύματα τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής» τονίζουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωση που διανέμει το ΕΚ Ιωαννίνων.

«Η ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου, με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά Άβακς που συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό επιχειρησιακό σχεδιασμό, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων, τώρα γι άλλη μια φορά καλείται είναι σε ετοιμότητα ώστε να συμβάλλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία» αναφέρουν επίσης.

«Το προηγούμενο διάστημα στα Γιάννενα, μέσω των υποδομών της Εγνατίας Οδού μεταφέρθηκαν αμερικανοΝΑΤΟϊκό πολεμικό υλικό και άρματα μάχης προς το τελωνείο του Προμαχώνα με κατεύθυνση την Πολωνία που συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός», συμπληρώνουν,

Καταλήγουν ως εξής: «Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, αλλά και της τοπικής διοίκησης που επιδιώκουν να τον στοιχήσουν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντισμού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back