ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πορεία μέχρι τη ΔΕΗ

Εικόνα του άρθρου Πορεία μέχρι τη ΔΕΗ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2018, 18:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για δεύτερη φορά συγκεντρώθηκαν τα σωματεία και οι σύλλογοι αυτό το μήνα, Εργατικό Κέντρο, στην απεργία της ΓΣΕΕ αυτή τη φορά.

Ένα κομμάτι της πορείας αποτελούσε το ΠΑΜΕ, το οποίο, ως συνήθως, είχε φτιάξει «υγειονομική ζώνη» στο τέλος των μπλοκ του, διαχωρίζοντας την πορεία από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Πήραν μέρος οι φοιτητικοί σύλλογοι Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Μαθηματικού, και Χημικού, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης  όπως και οι εργαζόμενοι των πρώην επιχειρήσεων Καρυπίδης (νυν Μάρκετ Ιν).

Η πορεία ήταν κατά τι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες και κατέληξε (το ΠΑΜΕ βασικά), στη ΔΕΗ, .όπου αναρτήθηκε πανό. η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με εκπροσώπους σωματείων συναντήθηκε με τη διοίκηση της επιχείρησης και διαμαρτυρήθηκε για τις διακοπές ρεύματος σε βάρος εργαζόμενων.

Πριν από μερικές μέρες, εργαζόμενος της Spider με κομμένο ρεύμα, κατέθεσε το πρόβλημά του στο περιφερειακό συμβούλιο, χωρίς να πάρει κάποια απάντηση.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Μακρής, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που αναφέρθηκε στο θέμα της φοιτητικής στέγασης, ο Θανάσης Νάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος τόνισε ότι «είναι η δεύτερη απεργία των οικοδόμων μέσα σε δυο εβδομάδες» και ότι με αυτό τον τρόπο «δίνεται συνέχεια σε ένα πολύμηνο και σκληρό αγώνα που έχει ξεκινήσει μέσα στους χώρους δουλειάς, με παρεμβάσεις πανελλαδικά στο Σύνδεσμο των Κατασκευαστών και τις κατασκευαστικές εταιρίες, στα αρμόδια υπουργεία και τους άλλους κρατικούς φορείς, με σκοπό την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς».

Τέλος, την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Μαρία Ανδρεάδου, γραμματέας του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back