ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποντάρει στην ανανέωση…

Εικόνα του άρθρου Ποντάρει στην ανανέωση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2023, 20:35
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το προεκλογικό τοπίο στον Δήμο Ιωαννιτών έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον λόγω και του «συνωστισμού» παρατάξεων. Κάτι που συνέβη και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μόνο που αυτή τη φορά οι δυναμικές είναι διαφορετικές.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» εργάζεται εδώ και μήνες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της με την προσδοκία ότι ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας θα εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος Ιωαννίνων. Χτες, η παράταξη πραγματοποίησε την πρώτη της συγκέντρωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Σε σχετική ανακοίνωση, γίνεται λόγος για μια «ανεξάρτητη παράταξη, με σύγχρονο και επικαιροποιημένο προγραμματικό λόγο», όπως και για «τη μεγαλύτερη δημοτική παράταξη, ανανεωμένη αλλά και πιο έμπειρη». Το προεκλογικό της μότο είναι: «Δημιουργούμε για το μέλλον».

«Είμαστε η παράταξη των συναινέσεων, η παράταξη που συνομιλεί με την κοινωνία, ακούει τους πολίτες κι έχει ξεκάθαρες, προοδευτικές θέσεις για το αύριο του δήμου μας. Μαζί, όλοι οι υποψήφιοι της ‘Ενότητας Πολιτών, Νέα Γιάννενα’, οφείλουμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας σε όλο το Δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό. Άλλωστε, πιστεύουμε βαθιά σε αυτό και θέλουμε οι συμπολίτες μας να μας κρίνουν από τις προτάσεις μας», είπε στην ομιλία του ο κ. Μπέγκας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος, καθώς και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την προεκλογική δράση της παράταξης.

Πάντως, ονόματα υποψηφίων και βασικούς άξονες του προγράμματος, η παράταξη του κ. Μπέγκα δεν ανακοίνωσε προς το παρόν.


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής μεγάλο αριθμό ονομάτων υποψήφιων συμβούλων έχουν ανακοινώσει η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη και η κίνηση του Παντελή Κολόκα.

Ο κ. Μπέγκας φαίνεται να δίνει έμφαση πάντως στην ανανέωση. Και όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο –το επίπεδο της ανανέωσης θα φανεί, βέβαια, όταν ανακοινωθούν ονόματα υποψηφίων. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, ανήκουν προφανώς και τα περί επικαιροποιημένου προγραμματικού λόγου, που αναμένεται να ακουστεί ή να κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

Σε… συμβολικό επίπεδο, ο κ. Μπέγκας προχώρησε και στην παρουσίαση του νέου λογότυπου της παράταξης, που αποτελεί έναν αφαιρετικό συνδυασμό των δύο αρχικών γραμμάτων της παράταξης: Ε και Π. Όπως περιγράφεται, «την ίδια στιγμή συμβολίζουν το σημείο ένωσης της λίμνης με την ίδια την πόλη, ανοίγοντας μια πύλη για το μέλλον».

«Στο χρονικό διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε με το πρόγραμμα και τις θέσεις μας να φέρουμε τους συνδημότες μας πιο κοντά μας ώστε συλλογικά να δημιουργήσουμε το μέλλον και να δώσουμε προοπτική για τον τόπο μας. Βασικό συστατικό σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να αποτελέσει η αλληλεγγύη. Ένας για όλους και όλοι για τον άλλον. Ξεκινάμε με ορμή, αυτοπεποίθηση και πολύ δουλειά. Στο χέρι μας είναι με τη δύναμη και την πίστη στην ομάδα μας να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη. Καλό αγώνα και καλή μας επιτυχία», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back