Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είμαι ένας από εσάς»

Εικόνα του άρθρου «Είμαι ένας από εσάς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2018, 15:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας άνοιξε την προεκλογική περίοδο, με την «πρωτοβουλία της πλειοψηφίας», πράγμα που του επέτρεψε να υποδείξει και να επιλέξει αντιπάλους, να καθορίσει τη θέση του κυρίως απέναντι σε υποψηφίους των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να περιγράψει το περιεχόμενο και την τακτική της εκστρατείας του, αλλά και να κάνει μερικές «προβολές» για το μέλλον μιας δικής, του δεύτερης θητείας, εάν τελικά κερδίσει τις εκλογές.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν μαζική. Πολιτικά με κόσμο από την ευρύτερη κεντροαριστερά, με μια «δόση πολυσυλλεκτικότητας», αλλά και παρουσίες που αναφέρονται πολιτικά σε άλλους χώρους, του κέντρου και της δεξιάς.  

Τα πρόσωπα:

Ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε την ομιλία του με ευθείες βολές προς την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ και τα στελέχη της Ενότητας Πολιτών που συμμετέχουν στη «Νέα εποχή» του πρώην αντιδημάρχου. «Δεν φτιάχνουν οι δήμαρχοι τις παρατάξεις. Οι παρατάξεις επιλέγουν, προτείνουν και ο λαός εγκρίνει» είπε ο κ. Μπέγκας, επισημαίνοντας ότι «εμείς είμαστε εδώ» και διεκδικώντας έτσι το χώρο που ορίζει, εκλογικά και κοινωνικά, η παράταξη η οποία διοικεί τον Δήμο Ιωαννιτών εδώ και οκτώ χρόνια. 

Οι αντίπαλοι:

Παρά τις αρχικές αιχμές, οι αντίπαλοι βρίσκονται στον «απέναντι» πολιτικό χώρο. Μίλησε για ώρα «της επερχόμενης μάχης με τις δυνάμεις της αμηχανίας και της οπισθοδρόμησης» μεταξύ άλλων

Ο κ. Μπέγκας είπε μεταξύ άλλων ότι οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ότι οι συντηρητικές δυνάμεις «καραδοκούν». Πρόσθεσε επίσης ότι «όσοι επενδύουν στο διχασμό των δημοτικών ενοτήτων» δεν θα επωφεληθούν. Η επιχειρηματολογία για «εγκατάλειψη των δημοτικών ενοτήτων», προέρχεται κυρίως από την παράταξη Γκόντα.

Τα έργα:

Ο κ. Μπέγκας  υπερασπίστηκε τη θητεία της δημοτικής αρχής, σε όλο της το εύρος, παραδεχόμενος ότι έγιναν και λάθη, όπως υπάρχουν και ελλείψεις. Στο χώρο της εκδήλωσης, υπήρχε ένα infographic σε αφίσα με αριθμούς από διάφορες δραστηριότητες του Δήμου Ιωαννιτών και των φορέων του, για να υπογραμμίσει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη του τουρισμού και τη σύμπραξη φορέων, αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών, λέγοντας μάλιστα ότι «το αεροδρόμιο χωρίς αεροπλάνα που ούτε οι κερδοσκόποι της Fraport δεν ήθελαν», σήμερα έχει κίνηση και μέλλον.

Οι συνεργασίες:

Παρά τις αιχμές, ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι η παράταξη ήταν έτοιμη για την απλή αναλογική και θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές, ακόμα και αν κερδίσει με απόλυτη πλειοψηφία. «Ο λαός θα μας πει με ποιους θα συνεργαστούμε» τόνισε και πρόσθεσε «είμαστε Ενότητα Πολιτών, όχι ενότητα συμφερόντων».

Το μέλλον:

Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι «η Ρώμη δεν έγινε σε μια μέρα», προετοιμάζοντας για «καλύτερες μέρες» στη νέα δημαρχιακή, αλλά και προγραμματική περίοδο, αντιπαρερχόμενος την κριτική για την απουσία μεγάλων έργων.  «Στην ανάπτυξη θα είμαστε όλοι ίσοι» είπε χαρακτηριστικά

Το εκλογικό μήνυμα:

Ο Θωμάς Μπέγκας φάνηκε βέβαιος για τη νίκη της παράταξης. «Δεν έχω σύνδρομο θεού. Με γοητεύει το 'σύνδρομο λαού' (...) Είμαι παρών, όχι αλάνθαστος» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του για να τονίσει ότι δεν πρόκειται για «ενός ανδρός» η δημοτική αρχή (με νέες αιχμές…)αλλά ότι «είμαι ένας από εσάς».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back