ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

#πολυτεχνειο50: Οι ανακοινώσεις Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου #πολυτεχνειο50: Οι ανακοινώσεις Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2023, 14:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΕΚ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, καλεί στην κατάθεση στεφανιών στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 17/11 και κατόπιν, στις 6, στην πορεία από τη Δομπόλη.

Δίνει αντιϊμπεριαλιστικό τόνο στις εκδηλώσεις, δηλώνοντας συμπαράσταση στον λαό της Παλαιστίνης: «Στηρίζουμε το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη» και συμπληρώνει:

«Δεν είναι ανίκητοι! Η δύναμη και ο νικηφόρος δρόμος βρίσκονται στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ισχυροποίηση των άλλων κινημάτων, στην κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών».

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή της για τα 50 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ», σε μια σειρά τομείς, από τους μισθούς και τους εργασιακούς όρους, μέχρι τις δημοκρατικές ελευθερίες κ.α.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί στην συγκέντρωση, στις 18.00 της Παρασκευής 17/11 στη Δομπόλη. Θα καταθέσει στεφάνι στις 11 το πρωί, στο μνημείο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back