ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

#πολυτεχνειο50: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την επέτειο

Εικόνα του άρθρου #πολυτεχνειο50: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την επέτειο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2023, 09:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων τονίζει μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

«Σήμερα, μισό αιώνα μετά, ένα σημαντικό μέρος των στόχων που έθεσε η μεγαλειώδης λαϊκή εξέγερση παραμένει ανεκπλήρωτο. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, εξαιτίας μιας πολιτικής εξουσίας που στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων αντί των πολλών. Η δημόσια παιδεία και υγεία είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης».

Συμπληρώνει ότι «οι ατομικές ελευθερίες και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών είναι σε κίνδυνο, εξαιτίας νέων δικτύων επιτήρησης και παρακολουθήσεων. Στο επιτελικό κράτος της ΝΔ αυξάνονται διαρκώς τα θύματα αστυνομικής βίας, ιδιαίτερα όσα ανήκουν σε ευάλωτες ή κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.Την ίδια στιγμή, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρος, τις ημέρες που γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή με θύματα παιδιά και αθώους ανθρώπους».

Καλεί στην πορεία στη Δομπόλη (17/11 στις 18.00), ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, την ίδια μέρα στις 11 το πρωί.

Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στις 18:00, στην συγκέντρωση και στην πορεία, με αφετηρία το μνημείο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (ΔΟΜΠΟΛΗ).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back