ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πολυθεματικοί» Ορίζοντες

Εικόνα του άρθρου «Πολυθεματικοί» Ορίζοντες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2021, 17:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολυθεματική ήταν, ως συνήθως, η εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου των Οριζόντων Ηπείρου, απόντος του επικεφαλής Σπύρου Ριζόπουλου. Τα θέματα που έθιξαν τα στελέχη της παράταξης που μίλησαν, αφορούσαν την αγροτική παραγωγή και τις επιδοτήσεις, τα μέτρα οικονομικής στήριξης, τις σχολικές υποδομές και τη διαδικασία εμβολιασμού.

Αυτή τη φορά οι «αιχμές» προς την περιφερειακή αρχή ήταν έμμεσες, κυρίως με αποδιδόμενες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίζεται τα εν λόγω θέματα.

Στα εκπαιδευτικά, ο Σπύρος Υφαντής αναφέρθηκε στη συνάντηση με την Ένωση Γονέων και διατύπωσε προτάσεις μεταξύ άλλων για ανέγερση νέων κτιρίων με ΣΔΙΤ και συντήρηση από τον ιδιώτη, ακόμα και με «γκρέμισμα» υπαρχόντων. Αναφέρθηκε ακόμα και στα παλιότερα σχολικά κτίρια της πόλης, λέγοντας ότι συχνά δεν τηρούνται οι σύγχρονες απαιτούμενες προδιαγραφές. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αρκετά από αυτά, ειδικά αυτά που χρονολογούνται «από το 1900» όπως είπε μεταξύ άλλων, αποτελούν ιστορικά, διατηρητέα, ακόμα και κληροδοτήματα. Προφανώς τα εξαιρεί από την πρόταση για «γκρέμισμα»…

Ο Στάθης Νάνος αναφέρθηκε στη διαδικασία εμβολιασμού, λέγοντας ότι η παράταξη στηρίζει το «σχέδιο Ελευθερία», προσθέτοντας κάποιες παρατηρήσεις και προτάσεις, όπως για παράδειγμα, να προβλεφθεί «κατ’ εξαίρεση» (σε σχέση με όσα ισχύουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού), εμβολιασμός κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου, όπως θα συμβεί με τους κατοίκους μικρών νησιών. Πρόσθεσε ακόμα την πρόταση για εμβολιασμό εργαζόμενων σε βιομηχανικές μονάδες, σημειώνοντας ότι λόγω της μικρότερης ηλικίας τους θα πάρουν προτεραιότητα αργότερα, αλλά ήδη, παρατηρήθηκαν στην Ήπειρο μαζικά κρούσματα σε γραμμές παραγωγής.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης πρότεινε μεταξύ άλλων την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου δεν έχουν γίνει αντιληπτές από την Περιφέρεια όχι επειδή είναι δύσκολες στην εφαρμογή, αλλά επειδή λείπει το όραμα».

Ο Μιχάλης Νάτσης παρουσίασε πολύ αναλυτικά την πρόταση της παράταξης για τη στήριξη των καλλιεργητών εσπεριδοειδών, παραθέτοντας στοιχεία που συνέταξε, σχετικά με το ετήσιο κόστος κ.λπ.


Επιγραμματικά, πρότεινε να δοθεί στήριξη 500 ευρώ ανά στρέμμα σε κάθε  κάθε πληττόμενο αγρότη – καλλιεργητή εσπεριδοειδών, «καθώς έχει βγει εκ  νέου στην επιφάνεια το πρόβλημα της διάθεσης των προϊόντων τους».

Όλη η συνέντευξη Τύπου, είναι εδώ (κάνοντας κλικ στο βίντεο, λόγω των περιορισμένων δικαιωμάτων):



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back