Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ερώτημα επιστρέφει: τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις;

Εικόνα του άρθρου Το ερώτημα επιστρέφει: τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2020, 12:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόσφατη ΚΥΑ της 13ης Ιουλίου που απαγόρευσε μέχρι τέλος Ιουλίου τα πανηγύρια και «άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις», έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Η παλινδρόμηση του Υπουργείου Πολιτισμού, η αδυναμία του να συντονιστεί με τα υπόλοιπα υπουργεία και τα πελιδνά μέτρα που έχει λάβει για τους καλλιτέχνες, συνεχίζεται τώρα, για τον εξής λόγο:

Ήδη, έχουν προγραμματιστεί πολλές συναυλίες διαφόρων μεγεθών, καθώς και θεατρικές παραστάσεις, περιοδείες κ.λπ. Ωστόσο, δεν υπάρχει διευκρίνιση ακόμα, αν αυτά τα θεάματα εμπίπτουν στις «άλλες αντίστοιχες δημόσιες εκδηλώσεις» που αναφέρει η ΚΥΑ.

Το πρόβλημα, ειδικά μετά τη χτεσινή «μετάθεση ευθυνών» προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την αυστηρή τήρηση μέτρων, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι εμφανές. Ήδη, ενώ ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανέβαλλε τις θεατρικές εκδηλώσεις για τον Ιούλιο, ο Δήμος Αρταίων προχωράει με τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης, αλλά με χρήση μάσκας.

Επίσης, ο Δήμος Ιωαννιτών άλλαξε το πρόγραμμα του Ioannina Rock City, ώστε να μην περιλαμβάνει το drive in live στα σφαγεία.

Σήμερα, με επιστολή τους προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, οι ενώσεις διοργανωτών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων (ΠΣΔΠΕ και Ένωση Θεατρικών Παραγωγών) ζητούν εσπευσμένα επίσημη διευκρίνιση ότι συναυλίες και παραστάσεις δεν περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ, αλλά μπορούν να γίνουν, με τήρηση φυσικά όλων των προβλεπόμενων μέτρων. Σημειώνουν ότι η απόφαση «έχει δημιουργήσει από τις 13/7 μπαράζ ακυρώσεων συναυλιών εκ μέρους Δήμων και άλλων δημόσιων φορέων θεωρώντας ότι περιλαμβάνονται οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις στην απαγόρευση αυτή».

Επίσης, αναφέρουν ότι η αστυνομία σταματά θεατρικούς παραγωγούς να διαφημίζουν τις παραστάσεις με μεγάφωνο ζητώντας τους να διακόψουν κάθε δράση, «οι Δήμοι και άλλοι φορείς μας ακυρώνουν τις συναυλίες, η αστυνομία μπαίνει στους συναυλιακούς χώρους και σταματά τις συναυλίες με αποτέλεσμα η περιορισμένη δυνατότητα που μας δόθηκε 15-31 Ιουλίου για κάποιες συναυλίες να ακυρώνεται στην πράξη , αφού ο κόσμος σταμάτησε να αγοράζει εισιτήρια θεωρώντας ότι απαγορεύονται οι πολιτιστικές δράσεις μέχρι 31 Ιουλίου εξ αιτίας της διατύπωσης του ΦΕΚ».

Ζητούν επιτακτικά να βγει διευκρίνιση σήμερα, που να λύνει το θέμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back