ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο «Σπάρτακος» θέλει ένα γυμναστήριο μόνος του

Εικόνα του άρθρου Ο «Σπάρτακος» θέλει ένα γυμναστήριο μόνος του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2018, 22:39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 Ο «Σπάρτακος» με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, την οποία κοινοποιεί στο Δήμο Ιωαννιτών και στους βουλευτές του νομού, ζητάει το νέο κλειστό δίπλα στο ΠΕΑΚΙ για αποκλειστική χρήση. Το αίτημα που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει κάπως παράξενο, προέκυψε ως αντίδραση για την απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να παραχωρήσει την αίθουσα «Γ. Οικονόμου» προς χρήση σε όλα τα σωματεία βαρέων αθλημάτων και όχι μόνο στο «Σπάρτακο».

Ο σύλλογος ανατρέχει στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, για δεκαετή, αποκλειστική χρήση της αίθουσας 400 τ.μ. στη Λιμνοπούλα. Πιο πριν ακόμα, το 2002, τις «χρυσές εποχές» της άρσης βαρών, το νομαρχιακό συμβούλιο είχε παραχωρήσει το Β’ κλειστό (το σημερινό νέο γυμναστήριο στην Ανατολή που θα φιλοξενήσει το μπάσκετ της πόλης), το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται ως «αίθουσα βαρέων αθλημάτων». Στις 3 Ιουνίου του 2015, ο «Σπάρτακος» ουσιαστικά «αντάλλαξε» το νέο γυμναστήριο, με δεκαετή αποκλειστική χρήση της αίθουσας στη Λιμνοπούλα.

Η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ωστόσο, δεν αναγνώρισε τέτοιου είδους παραχωρήσεις και σύναψε ετήσιες συμφωνίες με σωματεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της νέας πολιτικής ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Σήμερα, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά η αίθουσα δεν θα ανήκει μόνο στον «Σπάρτακο», αλλά θα παραχωρηθεί σε όλα τα σωματεία, με τον τρόπο που παραχωρούνται και άλλες εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση του «Σπάρτακου» επιτίθεται κατά της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αλλά και των φορέων της πόλης, γιατί, όπως τονίζει, «δεν μπορούν να κάνουν όσα έκανε ο σύλλογός μας. Δεν μπορούν να κατασκευάσουν ούτε αίθουσες, ούτε γυμναστήρια. Και οι ικανοί θα πρέπει να τιμωρηθούν. Θα πρέπει όλα να ισοπεδωθούν». Το ενδιαφέρον είναι ότι ο «Σπάρτακος», μάλλον ως μέτρο πίεσης, δεν ζητάει απλώς να παραμείνει η παραχώρηση της αίθουσας στη Λιμνοπούλα, αλλά «να μας επιστραφεί η χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Ανατολής (παραπλεύρως του ΠΕΑΚΙ ), ώστε να στεγάσουμε τον σύλλογό μας», σημειώνοντας ότι καταθέτει το αίτημα, «με λύπη μας βέβαια για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης», αυτοποθετούμενος πάνω από αυτούς...



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3