ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτική συνεργασιών ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Εικόνα του άρθρου Πολιτική συνεργασιών ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2018, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις πρωτοβουλίες της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» για τη συγκρότηση «του ευρύτερου δυνατού προοδευτικού μετώπου» στηρίζει η νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η επιτροπή συνεδρίασε χτες Κυριακή, 22 Ιουλίου, παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου του Οργανωτικού Γραφείου Τάσου Πολιτίδη, της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και των βουλευτών του Νομού, Χρήστου Μαντά και Γιάννη Καραγιάννη.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο «Κλεισθένης» και η παρέμβαση στις εκλογές του 2019.

Το «διαπραγματευτικό όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ,  στις επαφές που θα γίνουν, τόσο με τη δημοτική αρχή (τουλάχιστον με ένα κομμάτι της), όσο και στην ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας ενός «αντιδεξιού μπλοκ», είναι διάφορες παραχωρήσεις και οικονομικές στηρίξεις. Έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» πχ, όπως επίσης και για χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις κ.α.

«Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη αποτύπωση και στους Δήμους της περιοχής μας. Επισημαίνουμε ότι, εκτός των άλλων, στον Δήμο Ιωαννιτών παραχωρήθηκαν προς αξιοποίηση το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Άσυλο Ανιάτων, οι στρατιωτικοί φούρνοι, οι παλαιές στρατιωτικές φυλακές, καθώς και άλλοι χώροι. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι λύθηκαν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα στην μεταμνημονιακή περίοδο να γίνουν πρόσθετες θεσμικές και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση στήριξης της Τ.Α. και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών» αναφέρει η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη είναι η «γραμμή» και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού Ιωαννίνων, δηλαδή «συγκρότηση σύγχρονων προοδευτικών προγραμμάτων με τις μέγιστες δυνατές διευρύνσεις και συγκλίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back