Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος…

Εικόνα του άρθρου Πόλεμος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2018, 12:01
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αγγλία κατά βάση, χτυπούν στόχους στη Συρία. Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος μίλησε στο Πεντάγωνο μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, αλλά ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση. «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, δικαιολογώντας τις επιθέσεις ως αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων. Η κατηγορία ωστόσο δέχεται δριμεία κριτική, ότι είναι απλώς (όπως έχουν ξαναχρησιμοποιήσει τη δικαιολογία άλλωστε ΗΠΑ-Βρετανία) αφορμή για στρατιωτική επέμβαση.
Στη Δαμασκό, αυτόπτες  μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούγονταν αρκετές ισχυρες εκρήξεις. Καπνοί αναδύονταν στην ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας. Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα για την αντιμετώπιση της επίθεσης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κανένα από τα δυτικά πλήγματα δεν σημειώθηκε κοντά σε ρωσικές βάσεις. Φυσικά, ο πλανήτης κρατάει την αναπνοή του, καθώς πρόκειται για τον πρώτο «ενδιάμεσο πόλεμο» ΗΠΑ-Ρωσίας εδώ και αρκετά χρόνια.
Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σ' ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.
Από την επίθεση καταστράφηκε κτίριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εγκατάσταση που επλήγη στη Δαμασκό χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή χημικών και βιολογικών όπλων.

Ταυτόχρονα, σήμερα σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back