Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικές ιαχές Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ

Εικόνα του άρθρου Πολεμικές ιαχές Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2017, 01:54
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμική ρητορική υιοθέτησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα αν αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ή τους συμμάχους της. 

Στην ομιλία του μάλιστα ειρωνεύτηκε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας: «Ο άνθρωπος πύραυλος βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας για τον εαυτό του και το ίδιο του το καθεστώς».

Επίσης ο αμερικανός ηγέτης επιτέθηκε στο Ιράν, λέγοντας ότι είναι μια «διεφθαρμένη δικτατορία» που προτίθεται να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας το πυρηνικό του πρόγραμμα «ως μια από τις χειρότερες συμφωνίες που έχουν υπογράψει ποτέ οι ΗΠΑ». 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» τόνισε ο Τραμπ. 

Επίθεση εξαπέλυσε ο Ντ. Τραμπ και κατά της Κούβας, αλλά κυρίως κατά του καθεστώτος της Βενεζουέλας, το οποίο χαρακτήρισε «σοσιαλιστική διεφθαρμένη δικτατορία». Την προειδοποίησε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίσει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της και δεν αποκαταστήσει τη δημοκρατίας και τις πολιτικές ελευθερίες. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back