Oikonomou pisoi
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Ποιoς στηρίζει ποιόν τελικά;

Εικόνα του άρθρου Ποιoς στηρίζει ποιόν τελικά;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2020, 11:11
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Ο Βαγγέλης και ο Περικλής Μπουλουχτσής, μουσικοί, γράφουν για τις «αφιλοκερδείς συμμετοχές» και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μουσικοί των Ιωαννίνων.

Είναι πράγματι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό το γεγονός πως παρ'όλη την ένταση της κραυγής των μουσικών όλους τους προηγούμενους μήνες, ότι πλήττονται άμεσα και σοβαρά από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα μέτρα περί συνάθροισης κ.λπ., και αφού έχουν δοθεί χρήματα προς στήριξή τους από το κεντρικό κράτος, ο Δήμος Ιωαννιτών, προχώρησε σέ κάλεσμα μουσικών για αφιλοκερδή συμμετοχή σέ εκδηλώσεις «πολιτισμού» και μάλιστα με δημόσια δήλωση του πνευματικού κέντρου ότι στηρίζει έτσι τον πολιτισμό.

Μα, ποιoς στηρίζει ποιόν τελικά;

Με την ίδια κατάπληξη ακούσαμε πρόσφατα ότι και η Ε.Η.Μ. θα «στηρίξει» τoν πολιτισμό με αφιλοκερδείς συμμετοχές μουσικών σχημάτων.

Ως μουσικοί που βιοποριζόμαστε από τη μουσική, πληροφορούμε όλους τους φίλους και τις φίλες ότι οι μουσικοί έχουν περιέλθει σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν δουλεύοντας delivery.

Άλλοι κάνοντας λίγα μαθήματα, άλλοι ξενυχτώντας σέ διάφορες Μ.Κ.Ο, άλλοι δουλεύοντας σε πολυκαταστήματα, αφήνοντας την τέχνη και τη μελέτη τους για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (να πληρώσουν, μεταξύ των άλλων, την ύδρευση και αποχέτευση ή τα δημοτικά τέλη της ΔΕΗ πχ).

Η ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες δηλώσεις και τις αφίσες για τις αφιλοκερδείς συμμετοχές μουσικών σαν μια πράξη αλληλεγγύης, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι «άλλοι» μουσικοί του εσωτερικού ή του εξωτερικού θα πληρωθούν και με το παραπάνω, είναι άκυρη και δημιουργεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μουσικοί δεν είναι μόνο οι pop stars ούτε οι έμμισθοι υπάλληλοι των ορχηστρών του Πνευματικού Κέντρου.

Είναι και οι ανεξάρτητοι μουσικοί που περιμένουν να ζήσουν με ένα μεροκάματο από μικρά λάιβ ή και μικρά πανηγύρια.

Τελικά, καθώς φαίνεται, κάποιοι μουσικοί και μπάντες στα Γιάννενα είναι υπεράνω χρημάτων και οπωσδήποτε περισσότερο αλτρουιστές από άλλους.

Respect!

Περικλής & Βαγγέλης Μπουλουχτσής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back