ΕΛΛΑΔΑ

«Ποιος να το ‘λεγε»; Μα ο πρωθυπουργός…

Εικόνα του άρθρου «Ποιος να το ‘λεγε»; Μα ο πρωθυπουργός…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2021, 23:55
ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια από τις πιο τρανταχτές επικοινωνιακές ανακολουθίες υπέπεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το επιθυμητό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, στο διάγγελμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα. «Ποιος να το λέγε ότι το καλοκαίρι θα είχαν εμβολιαστεί 4,3 εκατ. πολίτες».

Θα το έλεγε… ο ίδιος, λίγους μήνες πριν.

Ωστόσο, τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε βάλει τον πήχη ψηλότερα από το 41% όπου βρισκόμαστε τώρα. Μόλις στις 27 του περασμένου Μαΐου, συγκεκριμένα, όταν έλεγε στη συνέντευξή του στη Bild, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα επέλθει η «ανοσία αγέλης»:  

«Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και πάλι ανάλογα με το πώς ορίζουμε την ανοσία της αγέλης, 65% – 70% του πληθυσμού, και είναι σημαντικό να εγκριθούν τα εμβόλια για τους εφήβους».

Σήμερα, στο διάγγελμά του, το 70% έγινε… μικρότερο, καθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά τον ενήλικο πληθυσμό, την ώρα που ξεκινούν τα ραντεβού για τους έφηβους 15-17 ετών.

Επίσης, ο ίδιος, τον περασμένο χειμώνα μάλλον θα θεωρούσε εκτός στόχου τον αριθμό των 4 εκατ. εμβολιασμών το καλοκαίρι. Στις 11 Ιανουαρίου, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ταραντίλης έλεγε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «μέχρι τον Ιούνιο, μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το πολυπόθητο 70% και την ανοσία»

Πριν από λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός καλούσε τους αυτοδιοικητικούς να βοηθήσουν ώστε «να φτάσουμε το 70%-75% ανοσίας» το φθινόπωρο, εννοώντας επί του πληθυσμού και όχι επί των ενηλίκων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back