Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση επιμένει στο στόχο για τους εμβολιασμούς

Εικόνα του άρθρου Η κυβέρνηση επιμένει στο στόχο για τους εμβολιασμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 15:57
ΕΛΛΑΔΑ

Στους «διεθνείς μέσους όρους» κατέφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, προς επίρρωση των λεγομένων του σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση των συντακτών σήμερα Δευτέρα, ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι «μέχρι τον Ιούνιο, μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το πολυπόθητο 70% και την ανοσία»

Για  να επιτευχθεί ο αυτός στόχος ωστόσο, θα πρέπει άμεσα να εξασφαλιστούν περισσότερες δόσεις-τη στιγμή που δεν υπάρχει επάρκεια στην Ε.Ε.- και να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού.

Χτες, εμβολιάστηκαν 4.000 άτομα και το μεγαλύτερο «βήμα» μέχρι στιγμής, ήταν 8.500 άτομα τη μέρα. Με αυτούς τους ρυθμούς, ο στόχος δεν πρόκειται να επιτευχθεί τον Ιούνιο, παρά τις περί του αντιθέτου, υπεραισιόδοξες όπως αποδείχθηκαν, «προβλέψεις» του υπουργού Υγείας…

Κατά τα λοιπά, όπως ενημέρωσε ο κ. Ταραντίλης, σήμερα θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για το ραντεβού εμβολιασμού:

Οι τρόποι θα είναι οι εξής τρεις:

  • Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα πάρουν σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού.
  • Ο δεύτερος τρόπος είναι μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν και εάν είναι, θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.
  • Ο τρίτος τρόπος αφορά τους συμπολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία και θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο κ. Ταραντίλης είπε επίσης ότι  η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα. Εκτίμησε ότι μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια.

Σημείωσε ακόμα ότι «οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα» και ότι «η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών».

Το δημοσίευμα του Politico πάντως, αναφέρει ότι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, δεν αγόρασαν όσες δόσεις δικαιούνταν, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, η επιστροφή στην «κανονικότητα» και η «ανοσία αγέλης» είναι ακόμα μακριά, για τρεις λόγους: καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των εμβολίων, περιορισμένη διάθεση σε φτωχότερες χώρες κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back