Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποιοι «κέρδισαν» τον διαγωνισμό

Εικόνα του άρθρου Ποιοι «κέρδισαν» τον διαγωνισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2018, 23:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αξιολόγηση των αρχιτεκτονικών προσχεδίων για την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων προχώρησε η αρμόδια επιτροπή που είχε ορίσει ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το πρακτικό της αξιολόγησης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το 1ο βραβείο παίρνουν οι αρχιτέκτονες Παύλος Βλαστός και Γεωργίνα Παπαγεωργίου (και οι δύο Γιαννιώτες), το 2ο βραβείο η Λένα Σιόντη και η Καλλιόπη Χουρμουζιάδου και το 3ο βραβείο ο Ανδρέας Νικολοβγένης. Δύο έπαινοι αποδίδονται στον Θεόδωρο Μακρίδη και την Ειρήνη Ανδρουτσοπούλου αντίστοιχα.

Το πρακτικό εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, με αναπληρωτή τον καθηγητή Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Πανέτσο, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού ΑΠΘ Νικόλαος Καλογήρου (με αναπληρωτή τον αρχιτέκτονα Θ. Μακροπόδη), ο καθηγητής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Ησαΐας (με αναπληρώτρια την αρχιτέκτονα Άννα Μελανίτου), και ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Λαμπρόπουλος (με αναπληρωτή τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο). Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, συμμετείχε ο αρχιτέκτονας της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Τσουκανέλης (με αναπληρώτρια τη Μαρία Χατζηαντωνίου).

Λεπτομέρειες για τα αρχιτεκτονικά προσχέδια αναμένονται να γίνουν γνωστά αύριο, οπότε κι αυτά θα παρουσιαστούν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3