Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποιο έργο εκτελείται στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας;

Εικόνα του άρθρου Ποιο έργο εκτελείται στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2022, 23:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tις απορίες του για εκσκαφικές εργασίες στα πρανή της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Πρέβεζας, στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας, καταθέτει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας σε αναφορά του προς τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, τη Διεύθυνση Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος Πρέβεζας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει, στο Ελευθεροχώρι, μεταξύ του Λυκείου και του παλιού εργοστασίου ΦΙΞ, λίγο πριν τη Γέφυρα Καλογήρου και έναντι της επιχείρησης «Κράψη», πραγματοποιούνται εκσκαφικές-χωματουργικές εργασίες στα πρανή δυτικά της εθνικής οδού, από την μεριά του βουνού. Ο κ. Ζάψας επισημαίνει ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, της οποίας είναι μέλος, δεν έχει εγκρίνει ένα τέτοιο έργο. Προσθέτει δε ότι η επικοινωνία του με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είχαν αποτέλεσμα όσον αφορά την ταυτότητα του φορέα υλοποίησης του έργου.

Ο κ. Ζάψας αναφέρει ότι υφίσταται εμφανής αλλοίωση του τοπίου και αφαίρεση αδρανών «με άγνωστο προορισμό», υπενθυμίζει το προηγούμενο, χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της δημιουργίας εκθεσιακού χώρου, όπου πραγματοποιείται σήμερα το παζάρι Φιλιππιάδας, και υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις σημερινές εργασίες και εγκρίσεις από υπηρεσίες.

Με την αναφορά του προς τους φορείς και τις υπηρεσίες, ζητά να διαπιστωθεί τι συμβαίνει και αν υπάρχουν οι δέουσες αδειοδοτήσεις.

«Σε κάθε περίπτωση, εάν πρόκειται για υποέργο μιας συνολικής παρέμβασης που αφορά τη διαπλάτυνση της εθνικής οδού δυτικά, από το Λύκειο Φιλιππιάδος μέχρι το ΦΙΞ, δεν θα είχαμε αντίρρηση αρκεί αυτό να αντιμετωπιστεί με συνολική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο κατασκευής δημοσίων έργων και πάντως το βουνό πρέπει να προστατευτεί» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
Νικολαος
Ο.δημαρχος καλά κάνει κάνει έργα πού φαίνονται τώρα πού πλησιάζουν η εκλογές εδώ και χρονια έχουμε σοβαρό πρόβλημα στα.μελιανα πρεβεζης στο σπίτι μπενουνε απο 2 μεριές νερα μία κολόνα ετοιμόροπη του Δήμου να πέσει έναν δρόμο πού δεν κατεβενει ούτε.ασθενειοφορο ουτε ταξί κάνουμε προσπαθιες 3 χρονια τώρα και είναι 200 μέτρα από την πλατεία μας γράφει ο πρόεδρος και ο δήμαρχος και ή γυναίκα είναι αναπηρη μπραβο τους άξιοι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back