ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για ρύπανση στο Σαρωνικό

Εικόνα του άρθρου Ποινική δίωξη για ρύπανση στο Σαρωνικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2017, 13:39
ΕΛΛΑΔΑ

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την υποβολή του προανακριτικού υλικού, που συγκέντρωσε στο πλαίσιο ερευνών, το Λιμεναρχείο Κερατσινίου για τις συνθήκες της βύθισης του δεξαμενόπλοιου και της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε. 

Σημειώνεται ότι μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την θαλάσσια ρύπανση, κατέθεσαν το πρωί της Παρασκευής οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου, Γ. Παπανικολάου και Α. Κονδύλης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση για τον περιορισμό της οικολογικής καταστροφής από την ρύπανση στο Σαρωνικό, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής από το Πέραμα έως τη Γλυφάδα. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων. 

Επίσης ζήτησε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back