ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ποιες ανοιχτές διαδικασίες;…»

Εικόνα του άρθρου «Ποιες ανοιχτές διαδικασίες;…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα επανέρχεται με σημερινή της ανακοίνωση στο θέμα της πρόσληψης του γιου του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα με 8μηνη σύμβαση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το ζήτημα τέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να επικαλείται τις «ανοιχτές διαδικασίες», τις οποίες η παράταξη του κ. Μπέγκα αμφισβητεί έντονα. Μάλιστα ζητά την ανάκληση της απόφασης πρόσληψης.

Καταρχάς, κατηγορεί την παράταξη «Νέα Εποχή» του κ. Ελισάφ ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις περί «διαφάνειας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης πάνε περίπατο». «Μετά τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις για κάθε πιθανή και απίθανη υπηρεσία, και τις τακτοποιήσεις ημετέρων στις επιχειρήσεις του Δήμου, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες και μια πρωτοφανή προσπάθεια βολέματος δικών μας (κυριολεκτικά) παιδιών» τονίζεται.

Αναφερόμενη η παράταξη στην πρόσληψη του γιου του κ. Πήχα, κάνει λόγο για «μείζον ηθικό ζήτημα που προκαλεί το κοινό αίσθημα και όσους παλεύουν καθημερινά για ένα τίμιο μεροκάματο στη δύσκολη εποχή που ζούμε» και για «σκανδαλώδη απόφαση» του κ. Ελισάφ.

Στη συνέχεια, η παράταξη παραθέτει μερικά στοιχεία που έρχονται να αμφισβητήσουν τα περί «ανοιχτών διαδικασιών» τις οποίες επικαλέστηκε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης:

1. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του λογιστή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EPIC δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στους δυο αρμόδιους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς, την Ένωση Λογιστών και Φοροτεχνικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

2. Η συνολική μοριοδότηση των υποψηφίων προέκυπτε κατά 50% από τη διαδικασία προσωπικής συνέντευξης, «ώστε να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η πρόσληψη του εκλεκτού της δημοτικής αρχής, ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων» όπως σημειώνεται.

3. Ένα εκ των μελών της Επιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε η Διευθύντρια της Πολεοδομίας, της οποίας προΐσταται πολιτικά ο κ. Πήχας.

4. Κατατέθηκαν μόλις 2 υποψηφιότητες, η μια εκ των οποίων αφορούσε ενδιαφερόμενο ο οποίος δεν προσκόμισε καν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

«Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα, με επίσημες αποφάσεις αναρτημένες στη Διαύγεια. Αυτές είναι οι ‘ανοιχτές διαδικασίες’ του κ. Ελισάφ. Είναι βαθύτατα εκτεθειμένος στα μάτια των πολιτών. Μόνη διέξοδος για να διατηρήσει την όποια αξιοπρέπεια του απέμεινε είναι να ζητήσει συγγνώμη από τους χιλιάδες ανέργους του τόπου που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα» και να ανακαλέσει την απόφαση αυτή. Αλλά αυτό απαιτεί πολιτική γενναιότητα, αρετή μάλλον άγνωστη στον κ. Ελισάφ» επισημαίνει η παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back