ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Και μια πρόσληψη γιου αντιδημάρχου

Εικόνα του άρθρου Και μια πρόσληψη γιου αντιδημάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 00:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 21 Απριλίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπέγραψε τη σύναψη οκτάμηνης σύμβασης μίσθωσης έργου με λογιστή για την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών στην υλοποίηση του έργου «European Platform of Integrating Cities-EPIC».

Ο συγκεκριμένος λογιστής είναι γιος του αντιδημάρχου Ιωαννίνων Βαγγέλη Πήχα, με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμά Μπέγκα να θέτει ζήτημα. «Το νόμιμο, το ηθικό και η δεοντολογία δεν συμβαδίζουν πάντα. Υπήρξε ανοιχτή, διαφανής διαδικασία πρόσληψης;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπέγκας.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, προ(σ)κάλεσε τον δήμαρχο να «ζητήσει την παραίτηση» του κ. Πήχα («χωρίς αυτό να σας απαλλάσσει από τις προσωπικές σας ευθύνες» όπως είπε), κάνοντας αναφορά στην «υποχρέωση ευθιξίας και παραιτήσεων στην οποία αναφέρεστε για μέλη Δ.Σ. άλλων φορέων». Ο κ. Μπέγκας εννοούσε τις συχνές τοποθετήσεις του κ. Ελισάφ περί παραίτησης της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου.

Η απάντηση του κ. Ελισάφ ήταν λιτή. Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο νόμιμο κομμάτι της υπόθεσης, κι όχι στο ηθικό. «Όλες οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές» είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος «δεν είχε ουδεμία ανάμιξη» στις διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του αντιδημάρχου κ. Πήχα, ο οποίος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση (είχε μεν συνδεθεί σε τηλεδιάσκεψη, αλλά παρέμβαση εκ μέρους του δεν έγινε).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back