Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-11-2018, 14:23
ΕΛΛΑΔΑ

Η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, στο εξής δεν συμψηφίζεται με καμιά άλλη άδεια μητρότητας, προστασίας της μητρότητας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας μετά την αποδοχή εκ μέρους της Έφης Αχτσιόγλου σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται τις εξής άδειες:  

  • α) Ειδική άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) για τις μητέρες, διάρκειας 17 εβδομάδων (8 εβδομάδες πριν και 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό).  
  • β) Ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας 6 μηνών, για τις μητέρες. 
  • γ) Ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού, διάρκειας 30 μηνών, για τον έναν εκ των δύο γονέων. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα. Έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την ημέρα για τους πρώτους 12 μήνες και κατά μία ώρα την ημέρα για τους επόμενους 6 μήνες (συνολική διάρκεια 18 μήνες). 

Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, η ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού (μειωμένο ωράριο για 30 ή 18 μήνες) μπορεί να αντικατασταθεί από συνεχόμενη ισόχρονη άδεια μετ’ αποδοχών, διάρκειας 3,5 μηνών. Στην περίπτωση αυτή, η άδεια προστασίας της μητρότητας διάρκειας 6 μηνών χορηγείται αμέσως μετά και δεν συμψηφίζεται. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3