Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 10-05-2019, 10:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Παιχνίδια μέσα στον χρόνο» προγραμματίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη θεματική «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης».

 Η δράση, που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, θα υλοποιηθεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των σχολείων, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 29 Μαΐου, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές ομάδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν, χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου. Υπεύθυνη της δράσης, είναι η ιστορικός-αρχαιολόγος της Εφορείας Θεοδώρα Λάζου.

Για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κάνει γνωστό ότι το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα