Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δημοτικής αρχής Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δημοτικής αρχής Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2020, 18:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων για την εκχώρηση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες.

«Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων και να καταργήσει το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινώντας από την υπηρεσία Καθαριότητες δεν είναι καινούργιες, αλλά απ' ότι φαίνεται είναι επίμονες» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σχετική ανακοίνωση, επικαλούμενος τις ανακοινώσεις και καταγγελίες του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

«Είχε φροντίσει βεβαίως πρώτα η δημοτική αρχή Ιωαννίνων να απαξιώσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, αφού ούτε σε προσλήψεις προχώρησε, τουναντίον, μετέφερε προσωπικό από την αποκομιδή σε άλλες υπηρεσίες, ούτε τα απορριμματοφόρα για τα οποία υπάρχει έγκριση αγοράστηκαν, ούτε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) δόθηκαν, ενώ ως εκδίκηση προς το προσωπικό, σταμάτησε ακόμη και την παροχή γάλακτος» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Επίσης, καταγγέλλει το γεγονός ότι στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων, το δημαρχείο ήταν υπό τη φρούρηση της ΟΠΚΕ.

Τέλος, η ομοσπονδία δηλώνει:

Καταγγέλλουμε επίσης την Δημοτική Αρχή μετά από ενημέρωση του Συλλόγου ότι από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων έχει γεμίσει το Δημαρχείο με ασφαλίτες και άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ. «Είναι αποφασισμένη η Ομοσπονδία, μαζί με τους εργαζόμενους, να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ιωάννινα και δηλώνει πώς θα βρίσκεται στο πλευρό τους για ό,τι αποφασίσουν στη συνέχεια». 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η ΠΟΕ-ΟΤΑ παίρνει θέση, για το ίδιο θέμα και πάλι, για τα των Ιωαννίνων.

Την προηγούμενη, είχαν συμβεί αυτά εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back