ΗΠΕΙΡΟΣ

Ποδηλατώντας στην Άρτα και σε όλη την Ευρώπη

Εικόνα του άρθρου Ποδηλατώντας στην Άρτα και σε όλη την Ευρώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2017, 16:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο ποδηλατικός αγώνας «Κάνοντας ποδηλασία μαζί σε όλη την Ευρώπη/Cycling together around Europe» είναι μια διοργάνωση στο πλαίσιο  της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (ECDay) 2017. Στην Ήπειρο, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ο ποδηλατικός αγώνας θα γίνει στη λιμνοθάλασσα Λογαρού με εκκίνηση στις 9.30 το πρωί, από το λιμάνι της Κορωνησίας.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν περίπου 20χλμ. με σκοπό τη συμβολική ανάδειξη και προώθηση των ωφελειών της διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας.

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.

Στην Ελλάδα, συμμετέχουν η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg)», ως διαχειριστική αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A«Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020»

Η Ελλάδα και η Ιταλία εργάζονται πάνω από 25 χρόνια στο κοινό πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα- Ιταλία και εξακολουθούν να εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back