ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πνευματικό Κέντρο: «Ανοιχτό σε όλες τις παρατάξεις»

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο: «Ανοιχτό σε όλες τις παρατάξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2019, 16:41
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη διαμαρτυρία της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα για την παραχώρηση του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» για τη διοργάνωση εκδήλωσης, έρχεται να απαντήσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Το Πνευματικό Κέντρο αναγνωρίζει καταρχάς ότι οι χώροι του δεν παραχωρούνται για κομματικούς σκοπούς και κομματικές εκδηλώσεις. Αλλά έχουμε εκλογές… «Ευρισκόμενοι 80 μέρες προ των δημοτικών εκλογών, το Πνευματικό Κέντρο δεν διανοείται να αποκλείσει τους δημοτικούς χώρους που διαχειρίζεται από το διάλογο για την ύψιστη διαδικασία της πόλης» τονίζει. Για το σκοπό αυτόν παραχωρεί τη χρήση της αίθουσας «Δημ. Χατζής», σε ελεύθερες ημερομηνίες, σε όποια δημοτική παράταξη το ζητήσει. Και σημειώνει ότι η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» δεν έχει υποβάλλει κάποιο αίτημα. «Οπότε όπως είναι φυσικό, δεν έχει λάβει καμιά αρνητική απάντηση, ώστε να επικαλείται ‘αποκλεισμό’ και ‘διακρίσεις’. Αποστολή του Πνευματικού Κέντρου είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και στο επίκεντρο των εξελίξεων και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» υπογραμμίζει.

Επιπλέον, δεν αποδέχεται την κατηγορία της παράταξης ότι δεν παραχωρεί την αίθουσα σε παρατάξεις για μη πολιτικές εκδηλώσεις. Σε αυτό το σημείο, το Πνευματικό Κέντρο αναφέρει πρόσφατες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που έγιναν στα παλιά σφαγεία (και οι οποίες προφανώς έχουν και ένα πολιτικό χρώμα), όπως είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου για τον πατέρα του, Ανδρέα, και η εκδήλωση για την ιστορία του ΚΚΕ, αλλά και η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back