ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλησιάζει ώρα για Blaine

Εικόνα του άρθρου Πλησιάζει ώρα για Blaine
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2023, 11:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ο Μπλέιν Λ. Ρέινινγκερ είναι πια ένας τακτικός επισκέπτης των Ιωαννίνων. «Τακτικός» στην περίπτωσή μας σημαίνει ότι ένας μουσικός τέτοιου διαμετρήματος έχει έρθει στην πόλη για να παίξει ζωντανά (χώρια πόσες φορές ήρθε σκέτος, χωρίς τα όργανα), τρεις φορές μέσα σε μια 15ετία περίπου.

Από εκείνο το απίθανο βράδυ στη Στοά Λούλη που μεταξύ άλλων τηγανίσαμε και ζβαν σε ζωντανή μετάδοση από τη σκηνή, μέχρι το κάπως μοναχικό και τρομαγμένο τελευταίο live πριν κλείσουν τα πάντα, το 2020, ο Μπλέιν έχει γράψει το ονοματάκι του με ολόχρυσα γράμματα στη μουσική και κατόπιν και στο συναυλιακό καλεντάρι των Ιωαννίνων.

Τώρα, στις 3 Μαΐου, ξανάρχεται, όπως πρώτοι-ες διαβάσατε πριν από κάνα δίμηνο σε αυτό τον, αφιερωματικό σχεδόν στη μουσική του BLR, δικτυακό ενημερωτικό χώρο. Αυτή τη φορά έρχεται στο Beatnik, μαζί με τον κιθαρίστα Georgio Valentino. Αυτός ο συγκεκριμένος, εκτός από διάφορα πολύ ενδιαφέροντα που έχει κάνει, είναι πρόσφατα και στους Crime and the City Solution, που αν ακούτε γενικά post punk και δεν τους γνωρίζετε, θα πρέπει σύντομα να αναθεωρήσετε γιατί είναι σαν να διδάσκετε ιστορία και να μην ξέρετε τι έγινε στο Μάτζικερτ.

Ο πάλαι ποτέ Tuxedomoon λοιπόν, μαζί με τον νυν Crime and the City Solution έρχονται στα Γιάννενα, σε ένα live που απλώς, δεν  χάνεται.

Προπώληση σε Beatnik Bar, Manthos Optical και https://www.viva.gr/.../blaine-l-reininger-tuxedo-moon.../



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back