ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλήρεις σε εξοπλισμό οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων

Εικόνα του άρθρου Πλήρεις σε εξοπλισμό οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2020, 15:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, ολοκλήρωσε πριν από δύο ημέρες την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία υποπίεσης σε 21 συνολικά θαλάμους Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και συγκεκριμένα σε 10 θαλάμους στη ΜΕΛ4, σε 9 θαλάμους στη ΜΕΛ3, σε έναν θάλαμο πεντάκλινο στη ΜΕΛ2 για δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ασθενών με COVID-19 και σε έναν θάλαμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις αυτές ανέρχεται σε 80.000 ευρώ. Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν δύο κλιματιστικά νωπού αέρα με VRV, για τους  διάδρομους των θαλαμών υποπίεσης στις ΜΕΛ3 και ΜΕΛ4, προϋπολογισμού 13.640 ευρώ. Ένα ακόμη κλιματιστικό,  με μονάδα αξονικής απόρριψης νωπού αέρα, με προϋπολογισμό 13.000 ευρώ, εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών. 

Το κόστος των 106.558 ευρώ για τον εξοπλισμό αυτόν κάλυψε η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων να ευχαριστεί τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνη σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά απέδειξε εμπράκτως ότι πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας, όποτε αυτό χρειαστεί».

Μετά τις τεχνικές παρεμβάσεις, και οι 105 κλίνες σε ΜΕΛ και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διαθέτουν υποπίεση σε όλους τους θαλάμους τους (σ.σ. άρα ο αέρας που υπάρχει σε αυτούς, δεν βγαίνει προς τα έξω και αποτρέπεται η διασπορά επιβλαβών σωματιδίων), ενώ υφίσταται και διαχωρισμός καθαρών περιοχών, μέσω στεγανών διαχωριστικών, και υπερπίεση στους διαδρόμους, με προσαγωγή νωπού κλιματιζόμενου αέρα.

Οι δύο ΜΕΘ-Covid έχουν 16 κλίνες συνολικά. Οι τέσσερις ΜΕΛ διαθέτουν 79 κλίνες για ενήλικες, ενώ υπάρχουν και 10 κλίνες για παιδιά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Παίδων.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων υπενθυμίζει επίσης ότι εδώ και λίγο καιρό έχει διαχωριστεί πλήρως η λειτουργία του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, σε «καθαρή» και COVID λειτουργία, σε ξεχωριστούς χώρους για τα περιστατικά που προσέρχονται σε αυτό, με τη βοήθεια κοντέινερ. Τα κοντέινερ ήταν χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου και εξοπλίστηκαν με χρηματοδότηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3