ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλατεία Μαβίλη: Την έπιασε ο Μάρτης

Εικόνα του άρθρου Πλατεία Μαβίλη: Την έπιασε ο Μάρτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017, 12:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είναι ένας από τους κρίσιμους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Όταν, πριν από τρία χρόνια περίπου, απελευθερώθηκε από το τεράστιο ξύλινο στέγαστρο το οποίο προσέδιδε μια «ιδιοκτησιακή» αντίληψη στον χώρο, η πλατεία Μαβίλη ανέδειξε τις δυνατότητες που έχει να λειτουργήσει ως ένας δημόσιος χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα τη λίμνη όσο κι αυτούς που θέλουν να περπατήσουν.

Τον περασμένο Οκτώβριο, με το τέλος της θερινής σεζόν και μετά από συμφωνία του δήμου Ιωαννιτών με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Μαβίλη. Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι εργασίες σταμάτησαν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξαναρχίσει. Την ίδια στιγμή η άνοιξη μπαίνει σιγά σιγά και οι πιθανότητες να είναι έτοιμο το έργο το επόμενο χρονικό διάστημα λιγοστεύουν. Αναμφίβολα, οι καιρικές συνθήκες του Ιανουαρίου δεν επέτρεπαν οποιαδήποτε επέμβαση. Ωστόσο, πολλοί, μεταξύ των οποίων και οι καταστηματάρχες, περίμεναν να δουν μέσα στον Φεβρουάριο τον εργολάβο να ξαναπιάνει δουλειά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε με τις ανησυχίες να ενισχύονται και από τη μεγάλη έκπτωση (πάνω από 50%) που έχει δώσει ο εργολάβος για την υλοποίηση της αναβάθμισης του έργου.

Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Λιόντος με δήλωσή του στον «Τύπο Ιωαννίνων» εμφανίζεται καθησυχαστικός. «Από την ενημέρωση που έχουμε από τον εργολάβο, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες» τονίζει.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 350.000 ευρώ, με τον δήμο Ιωαννιτών να καλύπτει το ποσό από ιδίους πόρους. Τελικά, το ποσό της σύμβασης εκτέλεσης του έργου, μετά την έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος εργολάβος, ανέρχεται στα 160.000 ευρώ. Ποια θα είναι η  νέα εικόνα της πλατείας των τριών στρεμμάτων, όταν τελειώσει η παρέμβαση; Θα πρόκειται για μια πλακοστρωμένη πλατεία (βοτσαλόπλακες) πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και παρτέρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back