ΗΠΕΙΡΟΣ

Πιτσιόρλας: Σε αναζήτηση επενδυτών για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Πιτσιόρλας: Σε αναζήτηση επενδυτών για το λιμάνι Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2018, 02:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε αναζήτηση επενδυτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

«Το ενδιαφέρον για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας είναι τεράστιο και τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτό το ενδιαφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας στη 10η ετήσια διοργάνωση της αγοράς Logistics και supply chain, στο πολυσυνέδριο Logistics Conferences, Logi.C 2018.

Αναφερόμενος στον τομέα των υποδομών, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη του ΟΛΘ είναι καθοριστικής σημασίας για τη χώρα. Όμως στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση τριών ακόμη λιμανιών, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, για τα οποία σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η αναζήτηση επενδυτών για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Πέρα από λιμάνια, σιδηροδρόμους, και οδικούς άξονες, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι και η καλύτερη αξιοποίηση «τουλάχιστον ορισμένων περιφερειακών αεροδρομίων (χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος), τα οποία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο διαμετακομιστικό εμπόριο, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα της ευρύτερης περιοχής όπου βρίσκονται» όπως είπε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back