ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

PIT STOP: Από την Κάνιγγος στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου PIT STOP: Από την Κάνιγγος στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2020, 20:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε διαφορετικό χώρο θα στεγαστεί τελικά η «θερμοκοιτίδα καινοτομίας» που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Πέρσι, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων είχε αποφασίσει να μισθώσει ακίνητο του Κληροδοτήματος Αλεξάνδρας-Ελένης Γκαστή (που ανήκει στον Δήμο) επί της οδού Κάνιγγος, στο ιστορικό κέντρο. 

Το ακίνητο όμως δεν είναι σε θέση για τη στέγαση της «θερμοκοιτίδας καινοτομίας» του ευρωπαϊκού προγράμματος PIT STOP, καθώς εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν γίνει, και οι υποχρεώσεις προς το πρόγραμμα «τρέχουν».

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο «αποδέσμευσε» το εν λόγω ακίνητο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ο Δήμος προτίθεται ωστόσο να χρησιμοποιήσει το ακίνητο της οδού Κάνιγγος, όταν αυτό συντηρηθεί, για τη στέγαση κάποιας άλλης δομής του λόγω μη επάρκειας χώρων στα δημοτικά κτίρια.

Και το PIT STOP; Αυτό θα φιλοξενηθεί σε όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης. Ο Δήμος προχωρά ήδη τις διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού (και τεχνολογικού) για τη δημιουργία της θερμοκοιτίδας.

Το έργο με το ακρωνύμιο PIT STOP –« Διαδρομές καινοτομίας για την αστική ανάπτυξη» ο επίσημος και ολόκληρος τίτλος του- υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Στον Δήμο Ιωαννιτών, η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου αυτού, αντιστοιχεί σε 140.000 ευρώ.

Στόχος  είναι η υποστήριξη και προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που προέρχονται από νέους ανθρώπους και νεοφυή σχήματα. Στη «θερμοκοιτίδα καινοτομίας» θα υφίστανται οι κατάλληλες υπηρεσίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως και ένας διαμορφωμένος χώρος υποδοχής και εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back