ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πιο ενεργή συμμετοχή κατά των εξορύξεων»

Εικόνα του άρθρου «Πιο ενεργή συμμετοχή κατά των εξορύξεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2018, 12:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αποφάσεις και νέο διοικητικό συμβούλιο κατέληξε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της «Κίνησης Καθαρός Καλαμάς».

Η συνέλευση επιβεβαίωσε την εμπλοκή της Κίνησης στις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. «Ο Καλαμάς απειλείται με το τελειωτικό χτύπημα, το ίδιο τα νερά , το περιβάλλον, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, ο τουρισμός, η υγεία, ο πολιτισμός, η παράδοση, το μέλλον του τόπου» αναφέρει η Κίνηση.

Πολλά μέλη τόνισαν την ανάγκη μαζικότερης συμμετοχής των κατοίκων για την αντιμετώπιση της κατάστασης τόσο του Καλαμά όσο και της έρευνας -εξόρυξης υδρογονανθράκων. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλον, μόνο η δική μας στάση σαν ενεργών πολιτών και η συμμετοχή μας στον αγώνα απομένει η επιλογή μας. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να υπομείνουμε τις συνέπειες της αδιαφορίας μας, όταν αποφασίζουν άλλοι για μας και χωρίς να μας ρωτούν καν» αναφέρει η απόφαση.

Κατά τα λοιπά, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός και αποστολή της καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, τον Συνήγορο του Πολίτη και άλλες αρμόδιες αρχές για τη ρύπανση του Καλαμά και η προσφυγή στον εισαγγελέα για τη μη κοινοποίηση από το Δήμο Ζίτσας των αποτελεσμάτων των μετρήσεων στην Τάφρο Λαψίστας και τον Καλαμά, που πραγματοποίησε το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατόπιν σχετικής σύμβασης.

Ακόμα, θα γίνει ενημέρωση για τις καταγγελίες περί υπερχείλισης του αντλιοστασίου στη ΒΙΠΕ, τη λυματολάσπη, το Θεογέφυρο, τη μη τήρηση του νόμου για την αυτοδιοίκηση όσον αφορά τις υποχρεωτικές ετήσιες συνελεύσεις των τοπικών κοινοτήτων «που δεν έχουν πραγματοποιηθεί από το 2014 στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου» όπως αναφέρει η Κίνηση.

Η νέα διοίκηση έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος: Ευθυμίου Ηλίας

Γενικός Γραμματέας: Χελιδώνη Σταματία

Ταμίας: Στεργίου Κωνσταντίνος

Οργανωτικός Γραμματέας: Τσίντζου Ευφροσύνη

Ειδικός Γραμματέας: Τσαγκαροπούλου Κατερίνα

Μέλη: Τσεκούρας Αθανάσιος, Διαμάντης Χρήστος, Καλογερίδης Χαράλαμπος

Αναπληρωματικά μέλη: Μήτσης Κωνσταντίνος, Περέντης Χρήστος

Εξελεγκτική Επιτροπή: Μπουραντζής Παναγιώτης, Δούσκου Σταυρούλα




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back