Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 25-02-2019, 22:45
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μέτρα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια ανακοίνωσαν δύο αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: το Pinterest και το YouTube.

Το πρώτο επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτό που η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα: το κοινωνικό αυτό δίκτυο είχε αλλάξει πολιτική από το περασμένο φθινόπωρο, χωρίς να το γνωστοποιήσει, και είχε λογοκρίνει ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Θέλουμε το Pinterest να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον κόσμο και δεν υπάρχει τίποτα που να εμπνέει λιγότερο από την παραπληροφόρηση. Για αυτό ακριβώς συνεχίζουμε να αναζητούμε νέους τρόπους για να εμποδίζουμε να εμφανίζονται στην πλατφόρμα μας ή μεταξύ των προτάσεών μας παραπλανητικά περιεχόμενα» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου.

Το Pinterest διαβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο να μπλοκάρει τα αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με τον εμβολιασμό και για τις μη εγκεκριμένες θεραπείες κατά του καρκίνου. Ο ιστότοπος λέει επίσης ότι μπλόκαρε λογαριασμούς και κατήργησε τα «pins» που εμπεριέχουν περιεχόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες του ιστότοπου σχετικά με την ιατρική παραπληροφόρηση.

Από την πλευρά του το YouTube υπενθύμισε την Παρασκευή ότι οι κανονισμοί που ισχύουν στην πλατφόρμα δεν επιτρέπουν την προβολή βίντεο, όπου προωθούνται μηνύματα κατά των εμβολίων να προβάλουν διαφημίσεις στο εσωτερικό τους κι επομένως να κερδίζουν χρήματα.

Νωρίτερα, ο ενημερωτικός ιστότοπος Buzzfeed είχε καταδείξει ότι στη μηχανή προτάσεων της πλατφόρμας περιλαμβάνονταν βίντεο κατά του εμβολιασμού.

«Εφαρμόζουμε μια αυστηρή πολιτική ώστε να καθορίσουμε ποια βίντεο έχουν δικαίωμα να φέρουν διαφημίσεις και τα βίντεο που προωθούν περιεχόμενα κατά των εμβολίων παραβίασαν την μακροχρόνια πολιτική μας κατά των επιβλαβών κι επικίνδυνων διαφημίσεων» σημείωσε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου στο AFP μια εκπρόσωπος τύπου.

Στην περίπτωση παραβίασης, «ενεργούμε αμέσως και καταργούμε τις διαφημίσεις».


Επικρίσεις

Στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα δέχονται επικρίσεις ότι επιτρέπουν την ανάπτυξη του κινήματος κατά του εμβολιασμού.

Πολλά κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, με 159 ασθενείς από την 1η Ιανουαρίου, οι μισοί εκ των οποίων σε μια μονάχα κομητεία στο βορειοδυτικό τμήμα. Η πλειονότητα ήταν παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, το ποσοστό των παιδιών που φθάνει στην ηλικία των 2 ετών χωρίς κανένα εμβόλιο αυξήθηκε από το 0,9% των παιδιών που γεννήθηκαν το 2011 στο 1,3% εκείνων που γεννήθηκαν το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP


200 λέξεις απομένουν.
  • Kally Cross
    Kally Cross
    Χρειάζονται επειγόντως χρήματα; Μπορουμε να σας βοηθησουμε! Είστε από την τρέχουσα κατάσταση που σας προβληματίζει ή σας απειλεί; Με αυτό τον τρόπο, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κάνετε μια νέα εξέλιξη. Ως πλούσιος άνθρωπος αισθάνομαι υποχρεωμένος να βοηθάω ανθρώπους που αγωνίζονται να τους δώσουν μια ευκαιρία. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει, θα πρέπει να προέλθει από άλλους. Κανένα ποσό δεν είναι πολύ τρελό για εμάς και η ωριμότητα που καθορίζουμε με αμοιβαία συμφωνία. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, επιπλέον έξοδα, αλλά μόνο τα συμφωνημένα ποσά και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε άλλο και σχολιάστε αυτή τη θέση. Προσδιορίστε το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με όλες τις δυνατότητες. επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο k.crosssloans@gmail.com Χρειάζονται επειγόντως χρήματα; Μπορουμε να σας βοηθησουμε!
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3