Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Πίντερ για εραστές και μη

Εικόνα του άρθρου Πίντερ για εραστές και μη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2019, 14:07
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 14 Φεβρουαρίου και για δέκα παραστάσεις, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.30 στο Θέατρο Έκφραση, η Μίνα Παππά και ο Πέτρος Χριστακόπουλος παίζουν στη διασκευή του «Εραστή», του Χάρολντ Πίντερ.

Ιδού πώς περιγράφει το Θέατρο, τη διασκευή του: «Μια αντισυμβατική-αναρχική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Ένας υπόγειος, ‘πολιτισμένος’ πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Δύο χαρακτήρες στην ακραία κόχη της ζωής τους που επινοούν το τέλειο παιχνίδι στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας: ασφάλειας σε σχέση με τον έξω κόσμο, επικινδυνότητας στη μεταξύ τους σχέσης».

Ο «Εραστής» είναι μια κωμωδία του μεγάλου θεατρικού σκηνοθέτη, από το 1962. Tο μονόπρακτό του είναι από τις πιο «τσεχωφικές» δημιουργίες του Πίντερ, καθώς διαπνέεται εξίσου από ειρωνικό-κωμικό στοιχείο, όσο και από το δράμα.

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ’ ένα σπίτι στα προάστια. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Επειδή όμως η ερωτική τους ζωή  έχει αρχίσει να ατονεί, συλλαμβάνουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν. Αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή, τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους, όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες, που ο ίδιος στήνει.

Κατάλληλο άνω των 18 ετών.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου, σκηνογραφική επιμέλεια- ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης, μουσική σύνθεση:  Δημήτρης Μπασδάνης, φωτογραφία: Νικος Ρούσσης, βίντεο τρέιλερ: Κωστής Εμανουηλίδης, υπεύθυνος φωτισμού: Χρήστος Χρήστου, σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Στεφάνου, χειρισμός ήχου και φωτισμού: Θανάσης Λανάρης.

Εισιτήρια: 10 και 8  ευρώ (το μειωμένο), Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2651554505 και 6907500710.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ταμείο του Θεάτρου, viva.gr και Sherlock coffee maker



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back