ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πήρε παράταση... η φτώχια

Εικόνα του άρθρου Πήρε παράταση... η φτώχια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2016, 18:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Φιλί ζωής» έρχεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας των δήμων-από κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία μέχρι δημοτικούς λαχανόκηπους και υπνωτήρια αστέγων-, η λειτουργία των οποίων χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). 

Οι σχετικές συμβάσεις του ΕΣΠΑ λήγουν όμως στις 30 Ιουνίου και ο κίνδυνος να μπουν λουκέτα στις δομές ήταν άμεσος. Έστω και την τελευταία στιγμή (όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου είδους συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα), το υπουργείο Εργασίας έδωσε τετράμηνη παράταση στο έργο των κοινωνικών δομών μέσω τροπολογίας. Έτσι το συγκεκριμένο έργο δεν θα λήξει στις 30 Ιουνίου αλλά στις 31 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μέχρι να έρθει η στιγμή της ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ. Παράλλληλα, με άλλη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και συγκεκριμένα: Για έξι ακόμη μήνες, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, η περίοδος επιδότησης ενοικίου και σίτισης, και για τέσσερις ακόμη μήνες, μέχρι 31 Οκτωβρίου, η παροχή δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η συνολική δαπάνη για τα προγράμματα αυτά ανέρχεται στα 108,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5 εκατ. ευρώ αφορούν την παράταση λειτουργίας των δομών φτώχιας. 

Στον δήμο Ιωαννιτών, οι υφιστάμενες κοινωνικές δομές εξυπηρετούν, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππου Τσουμάνη, πάνω από 1000 συμπολίτες. Σε αυτές δε, απασχολούνται 12 άτομα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back