ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πηλός και Φωτιά, Λόγος και Νότες» στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»

Εικόνα του άρθρου «Πηλός και Φωτιά, Λόγος και Νότες» στο Μουσείο «Θ. Παπαγιάννης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2023, 19:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mία από τις δράσεις του «Ιοannina Project» που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Ars Anima, θα γίνει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 09:30, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η καλλιτεχνική δράση έχει τίτλο «Πηλός και Φωτιά, Λόγος και Νότες». Κείμενο-Αφήγηση: Γιώργος Κουλιανός, Μουσική: Ομάδα Μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», Ξενάγηση: Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα, πρόκειται για μια βιωματική περιδιάβαση στον χρόνο και την τέχνη, με όχημα τις εικαστικές δημιουργίες του Γιαννιώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, συνοδεία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής, που ερμηνεύουν επί τπου μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας».

Ο φιλόλογος-ποιητής Γιώργος Κουλιανός διαβάζει χαρακτηριστικά κειμενικά αποσπάσματα για την ιστορία του τόπου και αφηγείται μύθους και θρύλους της ευρύτερης περιοχής. Ακολουθεί ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου από τον ίδιο τον δημιουργό τους Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Η δράση, διάρκειας 70', απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Πληροφορίες για συμμετοχή σχολείων: 2651089220.


* Στη φωτογραφία: Η ομάδα των μουσικών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων που θα συμμετάσχει στη δράση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back